Bang's Blogg

Två Thomson i svart!

Snyggt paket.

Det kom ett paket i veckan. Paketet innehöll dyrgripar från Thomson. Denna gång blev det en sadelstolpsklämma och en styrstam som ska sitta på min Cykelcross. Thomson gör sjukt fina saker och sakernakommer från Macon, Gergia (USA).

Det jag gillar med Thomson är designen och tänket bakom produkten. Det finns en anledning till att grejerna från Thomson levererar år efter år efter år. Med flera egna patent är Thomson att räkna med och enkelheten i produkterna gör styrstammar mm. tidlösa oavsett om det var för flera år sedan eller nu. Thomson har alltid fungerat och kommer fortsätta så. Min styrstam då, jo! Den heter X2 och är anpassad för landsvägsåkning. Den finns i olika färger och vinklar samt är designad med en interlocklösning i fronten som låser samman allt med en 2-bultslåsning. Visserligen lika starkt men också lättare än många 4-bults styrstammar i fronten. Denna är 10grader och det går bra att vinkla den uppåt eller neråt för en mer aggressiv sittposition.Önskar man mer komfort kan ju 17-gradaren kanske vara ett alternativ. Min 90mm X2 väger in på 136g. Najz!

Pris:1.000kr

Thomson X2 90mm

2-bultar framtill, lika stark som 4-bultsstammar.

Sadelstolpsklamman är ingen dålig grej heller. Tillverkad i USA och ger en jämn fördelning av trycket även vid halvhårda åtdrag. Klämmans design tillammans med skruven utgör en grym symbios och känslan att veta att den aldrig kommer fukka upp för dig gör cykelturen mer avslappnad. Finns i svart eller silver och väger in på 31g för en 34.6mm.
Pris: 300kr

Snygg, bra och dyr.

Du kanske gillar