Bang's Blogg

Motor hittad i cykel under cykelcross-VM

Under helgens VM-tävlingar i belgiska Heusden-Zolder har det Internationella cykelförbundet UCI beslagtagit den belgiska talangen Femke van den Driessche’s cykel.  

Det var efter ett varv på banan när Femke van den Driessche fick uppsöka servicedepån när cykeln började krångla. I samband med cykelbytet gjorde tävlingskontrollanter en kontroll av hennes cykel och kort efter inspektionen togs hennes cykel i beslag. Nu är Femke misstänkt för ”mekanisk doping” efter att ha satt någon form av motor på sin cykel. Femke van den Driessche’s far är bestört över chockbeskedet och hävdar att cykeln inte var hennes.
– Det är inte Femkes cykel. Någon från hennes team som ibland tränar med henne tog med cykeln. Men det var aldrig meningen att Femke skulle använda den. Femke har absolut inte använt den cykeln under loppet, säger hennes far till Het Niewsblad.
Enligt UCI:s regler kan hon stängas av i sex månader och tvingas böta mellan 170 000 och 1 700 000 kronor. Huruvida hennes fars ord väger in i sammanhanget låter vi ha osagt. Femkes bror avtjänar nämligen i dagsläget av sitt straff efter att ha ertappas dopad med EPO.

Femke van den Driessche fullföljde aldrig loppet utan fick kliva av mot slutet efter tekniska problem.

Resultat / Söndag
Men elite
Wout Van Aert ( BEL )
Lars Van der Haar ( NED )
Kevin Pauwels ( BEL )
Men under 23
Eli Iserbyt ( BEL )
Adam Toupalik ( TSJ)
Quinten Hermans ( BEL )
Resultat / Lördag
Women Elite
Thalita De Jong ( NED )
Caroline Mani ( FRA )
Sanne Cant ( BEL )
Women -23j
Evie Richards (GBR )
Nikola Noskova (TSJ )
Maud Kaptheijns ( NED )
Junioren – 23j
Jens Dekker ( NED )
Michael Crispin ( FRA )
Thomas Bonnet ( FRA )

Sporza | UCI | Cyclingtips

Kategori
Du kanske gillar