Bang's Blogg

Hjälmdags! Funktionell, lätt och säker – Occano U Mips helmet

Efter en tid utan några större inovationer på hjälmsidan har den nya uppfinningen MIPS, Multi-directional Impact Protection System börjat att synas mer och mer ute i butikerna. Systemet som skyddar mot rotationsvåld mot hjärnan när du faller mot marken har visat sig vara effektiv mot allvarliga hjärnskador och nu har nästan alla större hjälmtillverkare en eller flera modeller med MIPS.
Text: Bang Engström
Foto: Stadium

En av årets hjälmnyheter från OCCANO.

En av årets hjälmnyheter från OCCANO.

Något som inte varit helt synonymt med MIPS är lågt pris. För något år sedan när MIPS fortfarande var ett nytt begrepp för konsumenterna kunde hjälmarna kostar flera tusen, men nu har det börjat hända saker även med priset och utbudet.
Någon som verkligen har snappat upp detta med MIPS är Stadium och deras egna märke OCCANO. I dag finns flera skarpa modeller för barn och vuxna med MIPS och priserna är väldigt humana. I seniorstorlekar hittar vi modellen OCCANO U Mips Helmet med den blygsamma prislappen på 499kr. Liknande hjälmar kan kostar runt 1500kr eller mer. För barn finns OCCANO Junior HLM som kostar 399kr.

OCCANO U Mips Helmet är en lätt hjälm med in mold-konstruktion med reflexdetaljer och avtagbar skärm. Hjälmen väger in runt 250g beroende på storlek och är testad och godkänd enligt CE EN 1078. Hjälmens passform är något rund i profilen och djup. Den mjuka och vadderade insidan absorberar svett bra och hjälmens passform kan man enkelt justera på baksidan.

OCCANO U MIPS Helmet finns i storlekarna: S/M=54-58 cm, L/XL=58-62 cm.
Pris: 499kr

OCCANO U MIPS Helmet har många ventilationshål. Passformen justeras med hjälp av ratten på baksidan.

OCCANO U MIPS Helmet har många ventilationshål. Passformen justeras med hjälp av ratten på baksidan.

Den lätta hjälmen är utrustad med MIPS och avtagbar skärm.

Den lätta hjälmen är utrustad med MIPS och avtagbar skärm.

OCCANO U MIPS HELMET
Cykelhjälmar/OCCANO U MIPS HELMET från stadium.se

OCCANO JUNIOR MIPS HLM
Cykelhjälmar/OCCANO JUNIOR MIPS HLM från stadium.se

Kategori
Du kanske gillar