Bang's Blogg

IKEA cykeln SLADDA

IKEA cykeln SLADDA belönas med Red Dot Award

Efter succén med IKEA’s elcykeln kommer nu SLADDA, en cykel utan kedja och med fiffiga tillbehör. Det är en stilren cykel med mycket funktionstänk och har förutom remdrift även växlar.

Varje detalj på SLADDA är utformad för att göra livet så enkelt som möjligt för användaren. Cykeln har rost- och oljefri remdrift som håller i 15 000 km, automatiska växlar och ett smart klick-system för att haka på och av tillbehör som pakethållare och cykelväska som även fungerar som ryggsäck. Till SLADDA finns också en praktisk släpvagn. Cykeln är framtagen tillsammans med Oskar Juhlin, Jan Puranen och Kristian Eke från Veryday designstudio.

Om Red Dot Award
Red Dot Award är en internationell designtävling som anordnas av Design Zentrum Nordrhein Westfalen i Essen, Tyskland. Utmärkelsen har funnits sedan mitten av 1950-talet och förra året medverkade fler än 17 000 bidrag. Priset är indelat i tre olika discipliner: produktdesign, kommunikationsdesign och konstruktionskoncept.

SLADDA kommer att finns ute i butik senare i höst. Är det bara jag som är sjukt nyfiken på hur det bruna paketet till SLADDA ser ut?

IKEA

Kategori
Du kanske gillar