Bang's Blogg

Raka benen och spara tid!

Så blir du snabbare utan att träna

Cykelsäsongen har precis börjat att komma igång igen och i helgen gick bland annat ett randonneur lopp av stapeln. Jag har även sett årets första motionärer i hemtrakterna så visst är cykelsäsongen nog på ingång. Något som däremot dröjer ett litet tag till är kortbyxesäsongen här i Sverige. Även om det går att pinna runt i korta bib’s så mår säkert knäna inte speciellt bra av kylan. Så vad gör man när vänner och klubbkompisar drar iväg och tjuvtränar på varmare breddgrader och man själv gör allt för att hänga med dessa på träningen hemma efteråt?

Ett bra knep man kan ta till om man inte känner att försäsongsträningen blivit riktigt så som man tänkt sig är att helt enkelt raka benen. En enkel och beprövad metod som sparar sekunder under några mils körning. Så hur gör man, vad använder man sig av och hur långt upp ska man raka?

Frågorna är många men det enklaste sättet att komma i gång är enligt mig att införskaffa sig en rakhyvel, rakgel och någon typ av after shave lotion för efterbehandningen. Så glöm epilator, hårborttagningskrämer och vaxning. Hyvel är grejen.

Kan jag haffa sambon’s Gilette Venus?
– Nej (hell no). Den suger 100% för aero-rakningar. Komfortband går bort.

Så hur högt upp ska man raka då?
– Bra fråga. Så långt upp du bara vågar. Självklart sparar du mer tid även om du vidare fortsätter upp på huvudet.

Men ska man raka medhårs eller mothårs?
– Vill man ha supersaero ben är det definitivt mothårs som gäller. Någon hårsäck kan kanske säga ifrån, men vad gör det när du SPARAR TID. Raka medhårs om du vill ha mellanmjölks ben eller gillar att bli tvåa.

Liniment direkt efter rakning?
– Är du riktig bad ass så fine. Kör. Låt det bränna. Men för oss vanliga räcker det ofta med en svalande after shave lotion. Det finns en uppsjö produkter som både hämmar återväxten och gör allt annat en sådan produkt ska göra efter en rakning.

Så vill du bli snabbare utan att träna – shave your legz och låt det hända.

Lycka till!

Du kanske gillar