Bröllopshelg i Engelberg

Just hemkommen från en magisk helg i Engelberg, en långhelg på MATTIAS & MATILDAS BRÖLLOP

Först ut var det parallellslalom MMINVITATIONAL hoppas på en återkommande klassiker där så man kan få revansch, hade det lite stressigt inför resan så hann inte ta tag i det här med utrustning och fixa race lagg så hade inte en chans. Mattias lag som hette Flottsbro vann (Flottsbro är backen där vi syskon i princip är uppvuxna och där vi startade våra respektive skidkarriärer). Mitt lag som åkte ut i första omgång hette Juvass och det är ju också lite av en racing klassiker att spendera tid i Juvass. Sen hade vi en magisk BBQ i solen, skidåkning igen, vigsel, brölllopsfest, magisk mat och dryck på SkiLodgen och fest. Tack Mattias och Matilda och alla gäster, släkt och vänner för en magisk helg!!!

ChristineHargin-1ChristineHargin-5633ChristineHargin-5636

Klassiskt Engelberg och omgiven av stora berg igen med kusins fru Nina som i stora drag gjorde succé i både parallell och skidkunskaper med slag från underläge hela helgen.

ChristineHargin-5643ChristineHargin-5644

Staffan, Kenta och Mattias!ChristineHargin-5645ChristineHargin-5646

Skibums getting married:-)ChristineHargin-5647

Kusin Jocke med Per Jansson och Per Jonsson ;-)ChristineHargin-5648

ChristineHargin-5649ChristineHargin-5655ChristineHargin-5660ChristineHargin-5666ChristineHargin-5683ChristineHargin-5684ChristineHargin-5685ChristineHargin-5689

Elma försökte få till lite after ski dans på lodgen. ChristineHargin-5695

Jag fick inga super skarpa bilder från min vinkel på vigseln men ni var sjukt fina Matilda och Mattias. ChristineHargin-5697

Fredrik Bauer skidåkaren som numera går under titeln bröllops artist, som tillsammans med CJ förgyllde vigseln. ChristineHargin-5702ChristineHargin-5709ChristineHargin-5713ChristineHargin-5714ChristineHargin-5715ChristineHargin-5718ChristineHargin-5722ChristineHargin-5732ChristineHargin-5738ChristineHargin-5745ChristineHargin-5749

Over and out från Engelberg

Merci beaucoup

Mattias Rapaport Hargin

Matilda Rapaport Hargin 

Kategori

Summerar våren i Sälen

Summerar våren litegrann genom att titta igenom bilder! Tiden går fort och samtidigt som man tänker att inget speciellt har hänt så känner man just ja det där och det där gjorde vi. Har försökt åka mycket skidor nu på slutet, tagit chansen att åka mycket slush.

Just kommit hem till Stockholm och börjat sommar-halvåret-jobb, sjömacken på Bockholmen och ribbåtarna! Ser fram emot det, kommer bli lite varannan vecka nu under april maj med jobb och skidresor. Först ut om två veckor Engelberg för skidåkning och framförallt Mattias och Matildas bröllop! Ska bli så kul.

ChristineHargin-5361ChristineHargin-5339

Vår feeling uppe i Sälen med bästa Kavat vännerna!

ChristineHargin-6940

Första längdsäsongen avklarad. Tycker att det vart sjukt nice att börja köra längd hur som helst, skön träning och kul att lära sig lite av en ny sport. Nu får skidorna ligga på hyllan till nästa vinter och löpningen tar över.

Har försökt komma igång med löpningen igen efter en vinter i längdspår, skidbackar och på fjäll. Har kört fem km varannan morgon, och man tänker hur sjutton ska man komma igång igen, har inte vintern gett någonting, etc. men saken är väl den att det alltid känns lite tungt i början innan löpsteget återfunnit sig. Hoppas jag. Målet är i alla fall att komma igång mer mer löpningen, förra sommaren gick åt att fixa till knät lite och tyckte aldrig jag kom igång riktigt men nu känns det bara skönt att springa. Börjar med att få in 6min/km tempo per automatik och när det sitter är målet milen på 50min så 5min/km tempo. Sen börja stegra lite i antalet km per pass därefter. Bra plan? Hoppas det, realistiskt tror jag, vilket är bra.

ChristineHargin-5373ChristineHargin-5137

Pelle och jag utforskar Sälenfjällen, mycket skoter har det blivit i vinter!ChristineHargin-5378ChristineHargin-5381

Ska passa på och tacka grymma Norrøna som ordnat grymma jobb jackor åt More Activities i vinter. ChristineHargin-6747

Storfjällsgraven på fjället och äter goda våfflor. ChristineHargin-5400

Skotersafari och jag ligger sist i ledet och håller koll på att allt går bra.

ChristineHargin-6793

Grilla korv..

ChristineHargin-5367

Kompisar på besök med obligatoriskt grillstopp uppe på en myr. ChristineHargin-2999ChristineHargin-25-2

Avslutningsvis, många timmars nötande i parken börjar ge lite resultat. Är egentligen den gren inom skidåkning som jag behärskar sämst, aldrig riktigt tagit mig tid att köra park men i och med hemmaplan i Sälen tänkte jag att såklart får det bli en liten minisatsning på det. Har filmat lite under våren så kanske kan slänga ihop en liten edit sen.

Oppdal

Tog bilen till Oppdal innan påsken, där hade vi ett par riktigt fina dagar på fjället. Janette och Erik bjöd på grym bastu, och visade alla de bästa åker i Oppdals skidsystem och så ett par obligatoriska toppturer. Som utlovat fick vi skida utmed fjorden! Efter fyra timmars traskande uppför, ombyte och fika så drog dimman in på toppen så vi väntade.. Tre timmar senare gav dimman upp så fick vi ett magiskt åk ner på baksidan av Kongen. Efter en dag med över 2000fallhöjds meter och tio timmar senare var vi ganska möra.

ChristineHargin-5416ChristineHargin-5430ChristineHargin-5431ChristineHargin-5437

Ombyte på toppen, ett viktigt moment vid topptur. ChristineHargin-5441ChristineHargin-5449ChristineHargin-5452ChristineHargin-5465ChristineHargin-5478ChristineHargin-5479ChristineHargin-5510ChristineHargin-5495ChristineHargin-5489 ChristineHargin-5491ChristineHargin-5518

Kategori

Tamokdalen

Varit tillbaka i Tamokdalen med Norrøna.


Tamokdalen ligger ett par timmar från Tromsø och i närheten av Lyngen som de flesta känner till. Uppföljning på förra resan 69° nord och lite komplettering av filmmaterial. Lite längre dagar (säkert två, tre timmar mer dagsljus än senast jag var uppe) och mer sol den här resan. Var uppe på en klassisk fjälltop i Tamok som kallas Sjufjellet, 1086moh med start på ca200möh så en liten bit att traska. Utöver de 900 fallhöjden själva toppen är på åkte vi ner ett par gånger för att filma delar av åket och gick uppåt igen. Blåbaerfjellet ar vi också upp på och hittade riktigt kul terräng. Solen har också satt sina spår, mega trött nu och lite ont i baksida lår efter en rejäl krasch, efter att kört på något isigt under puder i hög fart och tumla runt ett par varv.

 

Norrsken


Fick se lite norrsken när vi kom upp, och sen just innan hemresan såg jag det mäktigaste norrskenet jag någonsin sett, himlen bara lyste i grönt. Tyvärr har jag bara med mig pocket kamera den här resan, men det visade sig funka relativt bra i alla fall. Är ju meningen att jag ska stå  och röra mig framför kameran i och med att ändamålet med resan varit att filma och fota för Norrøna så lika bra att lämna lite plats åt viktigare saker i packningen än egna kameragrejer.

 

Norrønas klädkollektion Tamok


Resultatet vi fått ihop ska bli en film som Norrøna släpper i Augusti, där Tamok klädkollektionen kommer exponeras i Tamokdalen! En film och massa fina bilder hoppas jag vi fått ihop. Vi har i alla fall kämpat, gått på stighudar och boot packat massor för att få så mycket shots som möjligt. Startat dagarna tidigt, stannat kvar på fjället till solnegång och sen varit uppe på natten för att fånga norrskenet. Den känns i kroppen nu vill jag lova. Resdag idag / vila eller ett lite lättare längdpass i morgon så är jag på banan igen. Med stora mål på parkåkning i Sälen och många mil i längdspåren till veckan..

ChristineHargin-5274

Chris Holter och Frode Sandbech som är foto/filmteamet på resan, plus Niko då som får köra all filmning när han kör bredvid med kameran. Krävs lite skills för det! ChristineHargin-5276

ChristineHargin-5284

Chris och Andreas är glada att komma upp  på toppen! Alltid skön känsla det där. ChristineHargin-5321

Undrar hur cool utsikten var för de som turar upp med pannlampa.ChristineHargin-5294ChristineHargin-5297-2

Ändå helt okej resultat med lilla pocketkameran. tamok_2_@chrisholter-3

Tamok är fint, mer berg än fjordar, men bra snöförhållanden och både stora fjällsidor att cruza ner för, bra terräng och skogsåkning om vädret inte tillåter topptur. Gillart! Här finns några hus att hyra och en enkel lodge om man är peppad: Tamok lodge

tamok_2_@chrisholter

Här är jag och Nikolai i en synk, Niko både filmar och kör under shooten, världens mest positiva och energirika person.

Morgonåkning den bästa!

Var nere i Kläppen och körde en manchestermorgon häromdagen, jag Markus Boman och Patric fotade med fotografen Daniel Bernstål inför ett reportage om Kläppens manchestermornar med frukost uppe på topprestaurangen. Ett fenomen som är rätt populärt här uppe i Sälen och både Kläppen, Stöten och Skistar har liknande upplägg att man får betala in en lite extra summa per gång för att få köra före öppning, i vissa fall med en avslutande inkluderande frukost.

IMG_6738

Patric, jag och Mackan Boman från Surfers. Min selfie stick som jag köpte i Japan går varm..IMG_6739

Mackan, jag och fotograf Daniel Bernstål lite udda att plåta carving svängar, fick ta fram lite gamla takter från alpina dagarna, men kul dag.

IMG_6767

Bestämde mig för att gå igenom skidorna. Dagen efter tänkte jag ”vem vallar och fixar kanterna och sen kör rail boxar dagen efter” rätt dumt men fick ett par grymma carving svängar innan och sen kunde jag inte hålla mig från att öva lite boxar. Fixar till mina nya K2 Petittor inför nästa resa och har huvudbry över hur jag ska montera. Min nuvarande plan är att slänga på incerts som passar för både Marker Jester och Marker King pin (tur tech-bindningen) så kan man byta efter behov, men behöver då ha med dubbla pjäxor. Som sagt huvudbry. Lätt utrustning och kul åkprestanda går inte helt hand i hand så man vill hitta en bra balans där.

ChristineHargin-1751ChristineHargin-5196ChristineHargin-5200ChristineHargin-5201

Snow parken i Tandådalen Östra!

Ett litet projekt plus Sälenhäng

Efter Tamok, åkte jag direkt på ett litet projekt tillsammans med Lotten Rapp, vi hade med oss skotrar och turutrustning och resten kommer i ÅkaSkidor till hösten. :) Annars har jag varit i Sälen och sett mig omkring på fjället, det har blivit lite längd och en hel del skoter, vi har utforskat våffelstugorna och preppat lederna. Gjorde en liten film från en jobbdag Film!

ChristineHargin-5122

Arbetsskotrar redo att preppa lederna som blir rätt guppiga så här i semestertider.

ChristineHargin-5145

ChristineHargin-5149ChristineHargin-5139

ChristineHargin-5151

Vårkänslor.

ChristineHargin-5161

Storfjällsgraven ute på fjället som serverar goda våfflor.

ChristineHargin-1749

ChristineHargin-5192

En lång dag ute på fjället avslutades med magisk ljus!

ChristineHargin-1717

Jag och Lotten påväg mot vårt mål i snårblåst och skandinavisk kyla!

69° Nord

Ännu en resa avklarad och genomförd, Tamok och 69° nord är allra längst norrut jag varit, det ligger längre norrut än Sverige sträcker sig men inte så långt ovanför Treriksröset och längst upp i norra Sverige. I och med att Norrønas nya klädlinje ska namnges efter orten så åkte vi dit för att spela in lite film inför lanseringen av kollektionen. Tamok har det mesta man kan önska sig i skidväg, skogsåk, höga berg och ganska fin snö, inga Japan mängder men fortfarande bra snö. I och med breddgraden så är Tamok antingen mörkt eller ljust kan man säga. Vi fick således åka mycket skidor i mörkret med pannlampor. Vi var också där på soldagen då tamok såg solen för första gången det här året. Basta och bada isvak såklart, så uppfräschande och iskallt var det.

tamok_@chrisholter-1-2

Foto: Chris Holter

ChristineHargin-4897

Norrøna ambassadör och filmare Nikolai Schrimer hittade en bra vinkel mitt i ett isfall. ChristineHargin-4880

Medans Andreas Wiig poserar framför kameran.ChristineHargin-4930

Kolsvart mörker 16.00 på eftermiddagen gjorde sig tröttheten påmind då det kändes mer som midnatt.ChristineHargin-4888
Chris Holter från Norrøna som annars står bakom kameran. ChristineHargin-4953

Skotrar, fjäll och en dalgång full med skogsåk kan det bli bättre!ChristineHargin-4937

Tobi Tritscher från Österrike.ChristineHargin-4958ChristineHargin-4965ChristineHargin-4987

Behind the scnenes…

ChristineHargin-4961ChristineHargin-4966

Droppar om 10sek, standardfras på radion. In i mörkret ba!ChristineHargin-4973ChristineHargin-5006

Soldagen som den kallas, då Tamokdalen ser solen för första gången det här året.

Panoramabilden från en lite upplyst kvällskörning. Foto: Chris Holter

 

Taggar

Japan puderparadiset

Japanresa nummer två i min skidkarriär. Det är just så kul åkning och bra snö som alla säger. Nu efter att ha sett både Hokkaido och Hakuba har jag lite mer kött på benen och koll på vad Japan kan erbjuda och ja jag kommer åka dit igen. Vilken resa, har varit i Japan ihop med Xtravel, tillsammans med ceo Eric Asmussen, Patrik Lakén, temaåkare Linus Archibald och fotograf Jesper Molin. Vårt mål var att ta så mycket skidbilder att Xtravel ska kunna fylla sin nya hemsida med aktuella bilder från resmålen i Japan. Sen kommer bilderna förhoppningsvis komma till användning av mina sponsorer och eventuellt något magasin framöver också. Vi har haft en ganska intensiv och fullspäckad resa, med mycket onsen, resturanger och skidåkning. Sjukt kul också att äntligen fått se Hokkaido och Niseko.

 

HOKKAIDO

I Hokkaido körde vi i Nisekos skidområden Hanazono och Hirafu, sen körde vi en dag i Kiroro. Sjukt fint och utöver det här finns det ju ett tiotal skisystem till att utforska. Det börjar såklart bli ett friåkarparadis så vi var långt ifrån ensamma men i det stora hela helt ok ändå. Med tanke på att vi inte gick utanför skidsystemen på tur och lyckades mestadels köra orört i alla fall.

ChristineHargin-4253

Vi testade en hel del lokal mat och det här var inne i storstan Sapporo som vi åt den här rätten där man kokar maten själv på bordet. Just här med lammkött men finns med andra köttsorter också. I Niseko testade vi på det där köttet Wagyu på resturangen The Barn. Sen blev det massor med sushi och lax-risgrytor.

ChristineHargin-4260

Här i Hanazono bodde vi och körde i och det var grymt fina åk. ChristineHargin-4337

Vänstertrafik och snökaos check. ChristineHargin-4425

Eric Asmussen grundare och in charge of Xtravel köttar lite puder. Den här är tagen i Kiroro!ChristineHargin-4389ChristineHargin-4537

Linus Archibald njuter av lite puder och konstaterar att går man in på en snabb lunch och kaffe får man leta efter skidorna! :)

ChristineHargin-4477

Skogsåkning!

ChristineHargin-4346

Middagsstopp och skotta bil igen!ChristineHargin-4344

 

HAKUBA

Efter att ha gjort Niseko klart så tog vi flyget tillbaka till Tokyo, hyrde ett par bilar och åkte till Hakuba. Södra Japans svar på puderparadiset Niseko på Hokkaido. Väl där hade vi tur med vädret och åkningen, början av säsongen hade Hakuba ett dåligt snöår men tills vi kom hade det ordnat upp sig med råge. Vi körde i Hakubas skidområden: Cortina, Happo one, Hakuba 47 och Goyro. Ser nästan lite alaska likt ut på bilderna. Ska bli kul att se Jespers bilder senare.

ChristineHargin--7

Lakén tog den här bilden och i bakgrunden kan man se att det finns stor potential på back countryt i Hakuba. Stora berg!

ChristineHargin-4639

I Hakuba tog vi en hike om 30minuter till toppen för att nå de stora friåkningsåken. Väl värt och trevligt sällskap på hiken.

ChristineHargin-4565

Norrøna har en andralagers tröja som har en inbyggd ansiktsmask som jag ju var tvungen att testa. ChristineHargin-4626

Det här huset ligger i Cortina och innehåller restauranger och onsen. Är ett himla bra system i Cortina, i liftkortet ingår, en rabattkupong som täcker lunchen och ett inträde till onsen, så vi avlutade dagen på onsen innan vi bilade tillbaks till hotellet i Hakuba village.

ChristineHargin-4629ChristineHargin-

ChristineHargin--3ChristineHargin--4

De tre bilderna ovan har Linus tagit på mig! ChristineHargin-4720

Bra snö och väder som Linus njuter av!

 

TOKYO

Självklart avlutade vi vistelsen med en Tokyo visit, de här bilderna har jag tagit uppe från Hyatt hotell där Lost in translation filmen spelades in. Fick lite tips och tricks gällandena fotona av Jesper och jag är himla nöjd med resultatet. Den bilden där månen lyser rött har Jesper tagit och den blev såklart bäst. Men med min kamera och redigering:)

ChristineHargin-2876ChristineHargin-2884ChristineHargin-2893ChristineHargin-4796

Kategori

Aktiv vecka i Sälenfjällen

Svenska mått mätt har det dumpat i Sälenfjällen senaste dagarna, jag skottar tomten och bilen flera gånger per dag:) Har varit en skön vecka, att vara ”hemma” en lite längre tid (två veckor) hjälper verkligen till att komma igång med allt. Började året med att köpa upp mig på ett längd kit, första längdskidorna i min ägo ever. Sen har jag hunnit med tre längspass den här veckan, om det skulle fortsätta så kanske man kunde sikta in sig på wasan haha men kommer nog resa alltför mycket för att hinna med det. Det är kul och skönt att köra längd, få lite flås och det känns väldigt skonsamt mot kroppen, tar lite här och där. Åkt skidor i sälens alla anläggningar, började med en early bird morgon i Lindvallen, manchester åkning, sen har jag kollar in Kläppen som också har fina pister och en rolig park, i Lördags åkte jag skidor i Tandådalen med ett gäng från Skistars skidlärare, några som ska ta skidlärarexamen som jag försökte ge lite skidtips (hoppas det hjälper på praktikprovet) vi hade en kul dag i backen och delade erfarenheter. Efter det sista decimetrarna fallit åkte vi över till Trysil och åkte igår, lite längre backar och mer snö hade de fått.

Det snöar fortfarande!

Det har varit väldigt kallt också, runt – 20° så har fått ta det lite lugnt på längdåkningen och gått in och värmt tårna på skidåkningen då och då, men annars funkar det ganska bra att hålla sig aktiv i kylan. Märker på kvällarna att det tagit lite mer energi dock och somnar gott.

ChristineHargin-2833ChristineHargin-1578

Kul att få köra på de lite bredare laggen igen! Åka in sig lite inför Japan. ChristineHargin-4090

Får liksom klä på sig ordentligt, när vi körde mot Trysil som ligger en 45minuter bort zippade jag på fleece-zip shortsen i bilen väl frame så det inte blir för varmt i bilen och sen för kallt ute.

ChristineHargin-4098ChristineHargin-4073

Glatt gäng skidlärare från Skistar Sälen som jag var ute och körde med i Lördags. Vi snackade allt från skidteknik, racing till freeride och körde manchester och is. Fin och kall morgon i Tandådalen.

ChristineHargin-4067

Tandådalens lilla park, måste börja någonstans om man vill bli bättre. :) ChristineHargin-4053ChristineHargin-4043ChristineHargin-4048

Köpte de nya skidorna med en stighud under fästpunkten, så jag behöver bara tänka på glidvallan, känns skönt med mer åkning och mindre fix. Det funkar också hur bra som helst. Köpte mina skidor, pjäxor och stavar hos Martin Hanson på Dalskidan!

ChristineHargin-4054ChristineHargin-4064

Kategori

Topptur och de tre elementen

Just kommit hem från två veckor hos Janette och Erik i Oppdal, vart en otroligt härlig jul med en hel del aktiviteter. Kört massa piståkning vilket känns kul och bra för skidmusklerna att komma igång ordentligt innan man ger sig ut i offpisten, gått på några toppturer och topptursförsök. Himla skön känsla att gå hela vägen upp till en topp. Tre inblandade element, den fysiska träningen, naturupplevelsen och glädjen över skidåkningen nerför. Minns inte alla ställen vi var på men en topp fick vi vända från pga. stark vind. När jag själv knappt kunde stå på benen så kändes beslutet att vända ner helt rätt. Dagen vi gick upp på Trolltind i Sunndalsøra hade vi magiskt tur med vädret, kallt och aningen blåsigt men helt okej och den allra bästa dagen att gå upp på Trolltind med den utsikten. Kolla bilderna!

Så kul att hänga med Janette nu vill man liksom köpa bästa pannlampan och bara springa dygnet runt, montera lite lättare topptursgrejer och börja traska, köpa en löpryggsäck och bara köra.. Ja liksom inspirerande! Här är loppen som Janette är med och arrangerar Enern man kanske skulle vara med på ett löplopp..

Det har varit konstigt väder i jul, först varmt, sen kallt och snö, sen supermycket vind och milt och nu är det superkallt igen. Konstigt väder alltså. Men det verkar som Europa och scandinavien fick lite snö tillslut, det såg ju inte alltför bra ut tidigare under säsongen egentligen någonstans i hela europa. Nu hoppas jag bara att södra delen på Japan också får lite snö tills jag kommer dit om två veckor. . .

ChristineHargin-3944

Jag hade inte den bästa starten på 2016 utan lyckades få sladd på bilen och hamna i ett dike, allt gick bra men det var läskigt såklart. Både bilen och jag klarade oss utan en skråma så tur i oturen!

ChristineHargin-2819

Det här fotot tog jag genom köksfönstret hemma hos Janette och Eriks, nysnön har fastnat på fönsterkarmen, en utsikt som de vaknar upp till om dagarna, inte helt fel.

ChristineHargin-3925

På toppen av Trolltind, Sunndalsøra med den fantastiska utsikten över fjorden.ChristineHargin-3928ChristineHargin-3924ChristineHargin-3931

Ganska kallt uppe på toppen, men coolt att tura så tidigt på säsongen när snön är kall och fin och det inte är så mycket folk ute även om norskarna är rätt flitiga året runt. ChristineHargin-3929

Glömde skriva i boken där uppe på toppen, (fan) ville skynda på för att hinna ikapp Janette och Erik som legat steget före hela julen, haha alla som känner de vet vad jag menar. Därav fick jag inte med de på bild från toppen. ChristineHargin-3932

Erik har kittat upp Pelle med nya pjäxor!

Taggar

Årets julklapp

Önskade mig snö i julklapp och fick det! Har nog inte varit utan snö och skidåkning många jular hittills i mitt liv, i år är jag och hälsar på syster Janette som bor i Oppdal, Norge. Vi har haft ett par härliga dagar med julbak, julmat och skidåkning. Vi värmde upp med två dagar i pisten och idag gick vi på första turen. Riktigt skönt! Hade sån tur för det passerade just en liten snöstorm som dumpade ett par dm snö över oss. ChristineHargin-3909

Fint i Oppdal just innan stormen drog in.

ChristineHargin-6141

ChristineHargin-6135

Janette med sina episka handskar (Astis Mittens) varma och stylish julafton till ära.

ChristineHargin-6150

Apre ski i Janette Hargin anda, julaftons hike!ChristineHargin-0323ChristineHargin-0326ChristineHargin-0330

Chokladen på toppen efter lite slit och svett.

ChristineHargin-3919ChristineHargin-3890ChristineHargin-3896

Knäck mitt absoluta favoritbak under julen. En av få favoriter också!

ChristineHargin-6171ChristineHargin-6178

Torkar stighudarna i classy garage.ChristineHargin-6158

Kategori

Åre

Intensiv och rolig helg i Åre, skidtest, skidshred och lite skoteråka.

Frukostbuffé och brunch på Åre bageri! Plus skoterkörkort! ChristineHargin-2742ChristineHargin-2747ChristineHargin-2756 ChristineHargin-3832ChristineHargin-3829ChristineHargin-3817

Kategori

På resande fot genom Sverige

Äntligen! Packade bilen full och startade resan genom Sverige. Började med ett stopp hos skotillverkaren KAVAT var kul att se deras fabriksbutik i Kumla och väldigt exalterad över mina nya bruna skinnskor och tofflor. Sitter i stugan i Sälen nu där vi gjort oss lite hemmastadda och imorgon åker vi till Åre över helgen för skidtest, skoterkurs och alpina världscupen, ska bli kul, hört att Åre fått lite mer snö än Sälen i nuläget också. ChristineHargin-2668 Är sjukt nöjd över mitt skid racks som Pelle byggde lagom till säsongstart. ChristineHargin-2Obligatorisk test av outfit under packning, ska bli kul att testa nya Norrøna jackan. ChristineHargin-3802Vakna upp till den här vyn. Sälen har fått lite mildväder tyvärr men backarna är vita, hoppas på kyla och mer snö snart. ChristineHargin-2698ChristineHargin-3791ChristineHargin-2680Ett hett julklappstips är Ulltofflan Nykroppa, varma jag lovar. ChristineHargin-2678ChristineHargin-2703De här fick det bli!

Kategori

Who am I

Jag är just precis hemkommen från ett par veckors surf på Srilanka som jag har lagt upp massa bilder ifrån på sociala medier och i bloggen. Hunnit med en sväng till Sälen där det lutar åt att jag kommer vara lite under vintern. Låter kanske inte så extremt men de hade premiäröppning i helgen och pist / park, längdåkning och fjällen känns ganska lockande. Är min killes företag som sätter upp en vinterbas däruppe som gör att det nog kommer vara lite av mitt andra hem. Har rivit runt bland skidprylarna idag för att få ordning på allting och vad jag har och vad som behövs inför vintern. Nu är det nära till säsongen. Backarna i Sverige har börjat öppna upp och jag kommer inom kort åka skidor igen. Engelberg har precis öppnat så jag väntar på bra förhållanden för att sticka ner dit en sväng.

Who am I är en fin film och beskrivning om företaget Norrøna som visar på en lång och trogen tjänst i skidbranschen med bra funktion och kvalitet.

Klicka på länken för att se filmen: Who am I

hargin-lofoten-4lofoten-saken-11

De här två bilderna tog Sverre Hjörnevik när vi var i Lofoten med Norrøna och jag skymtar några svängar därifrån i filmen.

DSC05225-2

Foto från Engelberg tidigt förra säsongen som brorsan Mattias har tagit, ser fram emot att komma ner dit snart.

ChristineHargin-3270

Den här bilden är från i höstas på glaciären Juvasshytta, var lite blåsigt och kallt men himla kul att åka skidor.

ChristineHargin_2660

Ungefär något i stil med det här ser min nödvändig packning ut, plus skidor! Redo att åka..

Surf Srilanka

Här kommer lite härliga wibes från Sri Lanka! Köpte en affisch med texten ”In search of the perfect wave” kände att det var passande, surfingen var verkligen så bra och lämpad för vår nivå! Aldrig surfat så mycket på en surfresa förut, tagit det lite till en annan nivå med hjälp av coaching från Nick Holmgren. Både jag, Janette och Pelle är sjukt nöjda över surfingen. Srilanka var mer fattigt och inte så anpassat för turism som jag trodde, ganska lite affärer och restauranger och enkelt, galen trafik. Fint också, vi var ju bara vid kusten så bara sett kustbandet och stränderna. Tydligen finns det mycket berg och skog på ön. Men vi fokuserade på surfet och gjorde inte så mycket utflykter. Vi var på sydöstra kusten, bodde i Ahangama och surfade de olika spotten däromkring.

Surfbilderna nedan har Sunshinestories husfotograf: Philip Jungegren tagit.

ChristineHargin-2-2ChristineHargin-2-4ChristineHargin-2-3ChristineHargin-2-6ChristineHargin-2-5ChristineHargin-2390ChristineHargin-2404ChristineHargin-2554ChristineHargin-2590Sunshinestories-Surf-Camp-Yoga-Retreat-Sri-Lanka-IMG_7525Sunshinestories-Surf-Camp-Yoga-Retreat-Sri-Lanka-IMG_7528ChristineHargin-2186

Teorilektion med Nick.ChristineHargin-2625ChristineHargin-2610

Avkoppling med pool och gott kaffe.ChristineHargin-3707

Pelle.ChristineHargin-3710

Janette.Sunshinestories-Surf-Camp-Yoga-Retreat-Sri-Lanka-IMG_7550Sunshinestories-Surf-Camp-Yoga-Retreat-Sri-Lanka-IMG_7543Sunshinestories-Surf-Camp-Yoga-Retreat-Sri-Lanka-IMG_7524Sunshinestories-Surf-Camp-Yoga-Retreat-Sri-Lanka-IMG_7679Sunshinestories-Surf-Camp-Yoga-Retreat-Sri-Lanka-IMG_7700Sunshinestories-Surf-Camp-Yoga-Retreat-Sri-Lanka-IMG_7538Sunshinestories-Surf-Camp-Yoga-Retreat-Sri-Lanka-IMG_7692Sunshinestories-Surf-Camp-Yoga-Retreat-Sri-Lanka-IMG_7571

Taggar
Kategori

Kaffe & te

Utforskat en teodling här i området med diverse sorters teer och för första gången sett en kaffeodling och hur det ser ut, som ett träd/buske med bärliknande kaffebönor. Gummiträd också det nytt för mig, man skär som en skåra i trädet så rinner det ut gummi som de samlar upp i kokosnötshalvor, hela skogen på bild har varsin kokoshalva med gummi i sin renaste form. Vi gick en promenad genom den här odlingen och påvägen plockade vi citrongräs och kanelblad att tugga på. Avslutade med en titt i tefabriken, teprovning och inköp av lite teer att ta med hem. Ingefära, yogi, citrongräs och ett teblandning grönt och svart te! Nu back to surf!ChristineHargin-2319ChristineHargin-2314ChristineHargin-2301ChristineHargin-2336ChristineHargin-2311ChristineHargin-2328ChristineHargin-2363ChristineHargin-2364

Taggar
Kategori

Kokosvatten för vätskebalansen

Har haft ett par tunga dagar med rejäl förkylning, legat nerbäddad i princip! Nu är jag på bättringsvägen igen, laddar med att återställa vätskebalansen med kokosvatten.

ChristineHargin-2558ChristineHargin-2259ChristineHargin-2261ChristineHargin-2262ChristineHargin-2273ChristineHargin-3611ChristineHargin-2267ChristineHargin-2285ChristineHargin-2279

Surf & yoga retreat

Just kommit till Sri lanka och Sunshinestories. Bokat in mig på ett riktigt träningsläger, upp och yoga sex, sen frukost, surfsession, lunch, eftermiddagssurf, middag, videoanalys, stretch, sova och repeat. Det börjar kännas i kroppen nu efter ett par dagar. Men så härligt. Just börjat komma in i surfet och sett oss omkring lite, är fint här, magisk surfing och god mat. Vi äter ”hemma” nästa varje dag, hemmagjorda curry rätter, mycket vegetarisk och fräsch mat. Dricker kokosnöt, äter kokosnötter och har sköna tea afternoons.

ChristineHargin-3640

ChristineHargin-3559ChristineHargin-3526

Inflyttningspresent på sunshinestories;) ChristineHargin-1864ChristineHargin-3551

Nöjda och lite efter surf relax, just intill den här bilden har vi hittat den perfekta vågen!

ChristineHargin-1582ChristineHargin-3540

Nya brädorna inför resan, tack Markus Boman och Surfers i Varberg för bästa brädan, bästa rekommendationen på resa, boende och ny longboard.ChristineHargin-3561

Tuk Tuk, Sri lankas svar på Sveriges taxibilar.

ChristineHargin-3568

Regnperiod kanske det, bara skönt säger Pelle! Blir ju väldigt grönt och fint tack vare regnskurarna.

Taggar

Vardagsträning

Mitt mål med Oktober månad var att ägna mig helt åt träningen, från att ha mixat jobb under sommaren och hösten till att få fokusera mer frekvent på träningen. Motivationen går upp och ner, men tycker mig på slutet hitta flowet och kommit igång. Känns bra igen i kroppen även om man ibland tycker det går myrsteg framåt. Känner sig tung i löpsteget efter sommarens lilla ingrepp i knät och så, men nu rullar ändå distansen milen på fint. Så skön känsla i kroppen efter ett löp pass tror inte någon träningsform ger mig just den känslan. Det här har varit en relativt bra träningsvecka, med Limpan aka (Peppoteket) hårdrocksfys som jag börjat trilla in på en gång i veckan, som ger magisk jävla träningsverk, ett yoga pass, lite simning och som nämnt en del löpning. Just avslutat ett pass i Ursviks elljusspår, sen en bastu på Bockholmen.

ChristineHargin-1482

ChristineHargin-1485

ChristineHargin-1473

ChristineHargin-1432

Hamnade av en tillfällighet ute vid Stäkets naturreservat och sprang där efter bilmeck ute i Järfälla, för att slippa rusningstrafik stannade jag till där och sprang.

ChristineHargin_Ursvik3

Moreactivities_bastuflotte_2

Moreactivities_bastuflotte

Taggar

Löpning på Sörmlandsleden

Några träningsvänner till mig sprang någon gång i våras delar på sörmlandsleden, det var då jag insåg att jag hade noll koll på att det är så nära Stockholm! Kom att tänka på det häromveckan att det vore ett litet kul projekt att börja med etapp 1 och sen kanske fortsätta därifrån. Så igår körde jag första delen. Sjukt nice, stigar, sjöar och skog. Inte en väg i sikte! Bra pepp på löpningen, lite som i fotboll att man glömmer bort att det är träning för att det är så kul.

Jag började med att få tag i en karta på sormlandsleden.se och appen Calanzo kartor. Startade vid Björkhagen där själva leden börjar, den första etappen är 8km lång och går till Skogshyddan i Älta. Jag blandade ihop de orange färgade prickarna mot röda så hamnade lite fel (en de-tour till Hellasgården och tillbaks in på banan) plus att jag på slutet var inne i ett flow och missade att jag var framme så jag sprang förbi målet och fick vända tillbaka så tillslut blev det 12km. Allt det här går såklart att undvika om man är på sin vakt, gör lite förarbete med kartan. Därför kan det ju vara smart att inte gå ut för hårt med etapperna och inte börja med 3mil eller så.. För man vet aldrig ju.

På sormlandsleden.se finns alla sträckor och hur långa de är, där finns massa info om leden. Tror det skulle vara lika kul att vandra eller cykla på leden. Kan verkligen rekommendera som ett litet Söndagsprojekt. Är rätt nyfiken på etapp två nu!

Utrustning

ChristineHargin-1415

Tunn lätt löp jacka, underställ, tights och mössa.

Sjukt sköna underställ från Norrøna, den ena har jag haft länge till skidåkning, på sommaren i skärgården och till löpning. Perfekt tunn och andas bra. Byxorna är en del av Norrønas nya layer1 linje. Sen hade jag med mig mobilen med kartan och för att kunna kolla busstider väl framme. SL kortet hade jag med mig. Det var väl det.

Känner att kanske en löpryggsäck eller väst kommer bli användbar om man vill köra lite längre sträckor framöver för vätska och någon tröja till målgång. Blir ju rätt kall fort om man ska ta sig i löpkläderna en timmes resa utan att byta om annars.

ChristineHargin-1426

Typiskt frukost hemma hos mig, smoothie – banan, frysta jordgubbar, ingefära och äppeljuice. Mycket ingefära ska det vara, starkt så det känns som eventuella förkylningar hålls borta. Körde en presso kaffe idag. Plus en grillad macka med chevré, fikonmarmelad och böngroddar (favorit just nu).

ChristineHargin_sormlandsleden_1ChristineHargin_sormlandsleden_1_målChristineHargin_sormlandsleden_1-HellasChristineHargin_sormlandsleden_1_Start ChristineHargin-1402

Ladda mer innehåll