Fit Femme

Veckans skönhetstips: Udderly Gorgeous olja mot bristningar, by Cowshed

DSC_0463

Det sägs att i princip varje olja och varje kräm hjälper mot gravidbristningar, så länge man smetar och kletar på ordentligt och flera gånger om dagen. Jag har läst att det inte finns en ”perfekt formula som garanterat motvärkar bristningar och strimmor” men att många medel i form av just olja och krämer kan hjälpa om man bara ger sig fan och smetar på istället för att låta det vara som det är. Det gör alltså huden något mjukare och mer mottagligt för faktum att magen töjs under graviditeten.

Under min förra graviditet körde jag på med Weleda från början till slut. Några små bristningar blev kvar efter graviditeten och in på första året med Nicolas, men är nu nästan helt borta. Den här gången har jag bestämt mig för att pröva en, för mig, ny olja, som kommer från företaget COWSHED och heter Udderly Gorgeous stretch mark oil.

Varför jag valde just denna olja var för att jag letade efter en produkt som är mer naturlig och ekologisk än de andra på marknaden. Det är känt att COWSHED är ett sådant företag som värnar om naturen och ser till att det mesta av innehållet i produkten är naturligt, växtbaserat och schysst både mot kroppen och naturen. Så det kändes som ett självklart val att pröva på den här oljan, som förresten inte bara funkar på magen och gravidbrisningar utan även andra små åkommor som man får på kroppen (mest då låren och magen) efter en viss ålder.

Om oljan fungerar utmärkt eller ej återstår att se efter min graviditet, men jag ger den redan nu en tumme upp för den ljuvliga, ej alltför starka, doften och konstistensen. När jag smörjt in magen känns det som om den ”dricker” oljan, som om oljan verkligen tas emot direkt av huden och som om det ”gör någonting gott” för min gravidmage.

Instagram: @andreagrue

Kategori
Du kanske gillar