Originalet

Naturliga tips för längre hår

Istället för att lägga dyra summor på produkter som lovar ”anti breaking” och repair, prova det du redan har hemma! Bättre för plånboken, miljön, roligare och antagligen mycket bättre.

 

tumblr_myyisxxlPt1stb4d1o1_500

 

Testa att pressa ur juicen från rödlök och massera in det i hårbotten i ungefär 15 minuter. Tvätta håret sedan som vanligt efter 1-2 timmar. Lökjuice är en av de äldsta tricken i boken för att öka hårväxten!

Avsluta dina hårtvättar med att skölja håret med äppelcidervinäger. Det luktar inte efteråt men ger massor av glans och skydd till håret, så det inte klyver sig lika lätt.

Kokosmjölk går att använda som balsam. Ta det tjocka av kokosmjölken och massera in i dina hårtoppar, sov helst med det och skölj ur dagen efter med kallt vatten.

Om du vill ge ditt hår en riktig boost av antioxidanter, spraya varmt grönt te över hela håret. Sov med det och skölj av dagen efter!

Vitlök är känt för att bygga upp håret naturligt! Lägg några klyftor vitlök i lika delar olivolja och kokosolja. Massera in det i hårrötterna och låt sitta 20 minuter innan du tvättar håret som vanligt. Detta kommer att ge blodcirkulationen en boost!

Avokado är en riktig fuktbomb för torrt och skadat hår. En av mina favoritmasker är en halv mosad avokado ihop med några matskedar kokosolja och låt sitta över natten.

Banan är också väldigt enkelt att köra som hårmask då och då! Eftersom det är rikt på potassium, Vitamin A, E, och C ger det massor av näring till skadat hår.

Något annat som ger massor av styrka till håret är linfrön. Du kan antingen dricka 1 matsked linfröolja om dagen eller låta 2 matskedar ligga i ett litet glas med vatten i 5 dagar. Till slut har det blivit gelé och då kan du applicera det i din hårbotten.

Kategori
Du kanske gillar