Maya Nestorov

Det är ekologiskt och fairtrade – spana in hudvårdsmärket Esse

Hej fina ni!
Det är mycket ekologisk hudvård på bloggen nu. Av någon anledning så ploppar det upp i min väg och vissa av sakerna är för bra för att inte skiva om, som te.x. det Sydafrikansaka, veganska hudvårdsmärket Esse.

”Esse är certifierat av ”Ecocert”. De allra viktigaste produkterna är certifierade var och en för sig men hela sortimentet är tillverkat i en certifierat ekologisk fabrik. Esse är ackrediterat av PhytoTrade Afrika som stödjer Fair Trade rörelsen. Detta innebär att de råvaror som de använder hämtas och köps från lokala kooperativ vilket stärker och lyfter landsbygdens byar och människor.

Esse använder sig av vilda afrikanska växters ämnen som ger ett utmärkt skydd mot fria radikaler. De har ett unikt naturligt konserveringsmedel som garanterar att produkterna är biologiskt nedbrytbara och fria från parabener, petrokemikalier, syntetiska dofter och syntetiska färgämnen.
Våra produkter är förpackade i återvunnet glas. Esse är även ackrediterat av ”Beauty without cruelty” och registrerade hos ”Vegan Society”.”

Nedan här kan ni se en kort intressant video om hur Esse jobbar tillsammans med kvinnorna i PhytoTrade Afrika. <3

Igår var jag och gjorde min månatliga honugswaxning hos duktiga Camilla på Salong fresh effect. När jag kom in på salongen mötes jag av en mycket glad och lycklig Camilla, som var tvungen att avslöja en lite hemlighet för mig som jag avslöjar för er nu. Jo, hon kommer nämligen börja jobba med just Esse! <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Esse eco and fairtrade

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eco Cocoa exfoliator

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

You can eat it and its vegan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eco test kit from Esse

Jag tycker det är såååå bra att fler salonger och hudterapeuter väljer att använda sig av ekologiska fairtrade produkter. Sen jag själv blev intresserad av ekologiska varor och började läsa på, slängde jag all annan hudvård som innehöll kemiska ingredienser.
Eftersom jag är noga med vad jag stoppar i mig för att det påverkar mina organ och min kropp, vill jag även vara noga med vad jag använder på huden, då huden är vårt största organ.

Är ni nyfikna på Salong fresh effect och vill hänga med när Camilla lanserar Esse? Då tycker jag ni ska spana in hennes facebook sida här eller boka en tid för behandling här

Njut av er dag!
Kramar Maya

English

Hello lovely followers <3 Please use google translate this time. Sorry!

Have a awesome day!
Xoxo Maya

Kategori
Du kanske gillar