Bang's Blogg

Viking Igloo Velcro GTX

Viking Igloo Velcro GTX

Köpte ett par klassiska Viking Igloo Velcro GTX till dottern. En supertrevlig sko med högt skaft och med GoreTex membran. Sulan är ganska så tjock (dock inte lika tjock som Sorel Snowcommander) och det håller värmen bra samt att risken för att börja frysa av kylan från marken minimeras.

Lätt vattentät sko från Viking.
På insidan är det partelanafoder som står för värmeisoleringen (sulan), alltså polyester och ull i en blandning vilket bidrar till att skon andas bättre bland annat. Viking Igloo Velcro är en klassiker och en solklar favorit bland många föräldrar. Sko är lagom generös i passformen och med två kardborreband går det enkelt att justera passformen.
Yttersulan är tillverkad i lagom tacky gummi och den har även en dämpande mellansula i EVA-material. En sko i storlek 23 väger in på 205g enligt min köksvåg vilket anses vara en ganska så lätt sko. Skon är väldigt flexig i sulan vilket underlättar när barnen går i skorna och skaftet är lagom högt så den inte hämmar rörelsefriheten vid lek.
Viking Igloo Velcro GTX är en lätt, stabil och väldigt vattentät sko för aktiva barn. Om jag ska säga något negativt om denna sko så skulle det i så fall vara att kardborrebanden kanske är en aning smala och täpps lätt igen efter ett tag vilket gör det svårt att få till en tight passform som håller sig tight. Inget superproblem men ska skon gå i arv eller säljas så kan den på grund av detta kännas matt eller för liten att användas igen då den tappat lite av sin funktionalitet. Värmemässigt så är den varm och passar bra som som ”senhöst-sko” till vintersko innan det blir typ 13 minus ute samt slasksko till våren. Något som är lite roligt med denna sko är att den går att tvätta :)
I alla fall… Innersulan känns som om att den är fastlimmad. Jag ville inte dra i den för hårt men med lite ansträngning verkar den vilja sitta kvar därinne. Kan vara bra för er som gillar att lägga in extra iläggsulor.
Priset ligger runt 800kr vilket är ett vanligt pris för skor i denna klass. En liknande sko är Timberland Jiminy GTX som just nu kostar 699kr hos Stadium. En likvärdig sko men med kraftfullare kardborreband och generösare öppning i skaftet.
   TIMBERLAND JIMINY GTX BOOT
GoreTex borgar för god vattentäthet!
Snäll mönstrad yttersula med lagom mycket mönster för allroundbruk.
Förstärkt i tåboxen.
Reflexdetalj i hälen.
Förstärkt i hälen.
Isolerande foder som håller foten varm.
Två kardborreband.
Du kanske gillar