Gabriella Picano

Annons

Tips på recept med övermogna bananer

Ser dina bananer ofta ut såhär? Många butiker säljer numera enbart ekologiska bananer, vilket är toppen, men de mognar ju ibland väldigt fort. Jag tycker att äta bananer rakt av när de är helt gula, men när de är bruna eller prickiga använder jag dem såhär:

  • Fryser in och har som bas i smoothies eller för supersnabb bananglass som jag smaksätter med kakao, kanel eller jordnötssmör
  • Bakar bananbröd: jag brukar blanda olika mjölsorter såsom bovetemjöl, rismjöl och havremjöl (det som finns hemma) med ägg, fiberhusk, kvarg/yogurt, vaniljpulver och bakpulver. Jag höftar varje gång. Perfekt mellanmål!
  • Gör bananpannkaka: jag mixar en övermogen banan med två ägg och en nypa salt och steker i smör eller kokosolja. Superenkelt och så gott!
Kategori
Du kanske gillar
Hälsa