Annons
Mums! Foto: Veronica Sarge Cech

Smaskiga Raw Doughnuts

Inspo, Recipes Överraska med hemmagjorda Raw Doughnuts under midsommarhelgen.
bild-6

Ingredienser. Foto: Veronica Sarge Cech

Ingredienser
Cirka 2,5 msk gula linfrön malda till mjöl
1/2 msk solroslecitin
1-2 tsk vaniljpulver
45-50 gram makadamianötter malda till mjöl
2 msk rumstempererad kokosolja
3-4 msk superfoodpulver att ”panera” med, jag valde Renee Voltaires acaipulver.

Gör så här
Mal linfröna till mjöl tillsammans med vaniljpulver och solroslecitin. Häll i skål. Mal nötterna till mjöl och häll i samma skål som linfrömjölet. Om du vill söta rekommenderar jag kokospalmsocker efter önskad sötningsgrad. Rör ned kokosolja i mjölblandningen. Rör tills du har en deg. Låt stå någon minut samtidigt som du gör frosting och/eller topping.

bild-10

Frö- & nötdeg. Foto: Veronica Sarge Cech

Frosting

Ingredienser
1 msk rumstempererad kokosolja
1 msk acaipulver

Gör så här
Rör runt tills helt blandat. Man kan också lägga till färskpressad citronjuice och finrivet citronskal.

”Panering”

bild-9

Två små bullar ”panerade” i acaipulver. Foto: Veronica Sarge Cech

Ta ett fat och häll på superfoodpulver. Detta kan exluderas om önskvärt.Dela upp degen i två delar. Forma två bullar med händerna. Lägg dem på fatet och tryck försiktigt. Vänd på dem och gör om.

bild-8

Två doughnuthål utskurna. Foto: Veronica Sarge Cech

Sätt ihop allt så här

Skär ut ett ”doughnuthål”. Ta ett nytt fat och klä med plastfolie. För över lite superfoodpulver på plasten och lägg över doughnutsen på denna. Häll försiktigt över kokosoljefrostingen. Ställ i frysen minst 45 minuter. Håller sedan ihop väl och förvaras med fördel i kylskåp.

bild-7

Torkad honungsmelon och vildrosor i mindre bitar. Foto: Veronica Sarge Cech

”Jag testade två varianter av doughnuts. En som jag ”panerade” med mycket kanel och mushroom coffe/kaffe från Foursigmafoods och toppade med acaifrosting. Sedan gjorde jag en jag doppade/panerade i acaipulver och lite kokosolja. Sedan toppade jag med torkad honungsmelon och bitar av torkade vildrosblad. Honungsmelonen och vildrosbladen torkade i torkugn i åtta timmar. Rosbladen var penslade med kokosolja för att hålla färgen och formen bättre.” /Veronica Sarge Cech

Kategori
Du kanske gillar

Recept: Raw Food Kanelbullar

STHLM Heartbeat – vilket fantastiskt träningsevent!

Fler kvinnor dras till extrema Red Bull Nordenskiöldsloppet

Tre appar som gör vardagen lite smidigare

De utses till Årets äventyrare 2016

Annons
Ladda mer innehåll
Hälsa