Erika Frost

Annons

Salted caramel Easter eggs

Spring is finally here. The sun is showing her beautiful face and Mother Earth is slowly waking up again. It’s beautiful.

Spring also means Easter, a holiday I don’t really understand to be honest but it’s a great excuse to eat chocolate which makes it ok. But instead of store bought chocolate of dubious quality I rather make my own. I love these chocolate maca bites. And I love these easter eggs. A crunchy almond and salty caramel covered in dark chocolate. Cruelty free, free from refined sugar and amazingly delicious. So there’s no reasons to NOT make them :) Oh, they’re also easy to make.

Makes 15
10 medjool dates
3 tbsp almond butter
a generous pinch of salt
a generous pinch of vanilla bean powder

15 almonds

Chocolate:
50 g cacao butter
1 tbsp coconut oil
1-2 tbsp maple syrup or other sweetener of choice
4 tbsp raw cacao

Mix dates, almond butter, salt and vanilla to a smooth, sticky dough. Transfer to a bowl and put it in the freezer for 30 minutes – otherwise it’s impossibel to handle. Take one almond, cover it with a piece of date caramel and form eggs, put back in the freezer for another 30 minutes and make the chocolate while waiting. Carefully melt the caco butter and coconut oil over a water bath. add the sweetener and cacao and whisk till its all combined and smooth. Dip the caramel eggs in chocolate and put them on a tray lined with baking sheet. Top with chopped nuts or dried flowers. Put in fridge until the chocolate hardens. Sore in the fridge in a airtight container.

Enjoy the rest of the weekend! <3

_MG_1048

 

Våren är äntligen här, på riktigt den här gången. Solen skiner och sakta vaknar naturen till liv igen, det är så vackert och underbart att se.

Vår betyder också Påsk, en högtid jag inte riktigt förstår om jag ska vara helt ärlig. Dock så innebär påsk en väldans massa choklad och godis så jag kan väl ändå gå med på det :) Istället för att köpa godis av tveksam kvalitet så gör jag hellre eget. De här macabollarna är ljuvliga, precis som de här äggen. En mandel tääckt i salt, seg kola doppad i mörk choklad. Det är nästan för bra för att vara sant. Dessutom är de veganska, fria från raffinerat saocker och alldeles fantastsiskt goda så det finns egentligen inga ursäkter till att inte göra dem, det skulle isåfall vara om du saknar ingredienser och affären är stängd. Men dessa godbitar går att äta året runt. Dessutom är de enkla att göra om man har tålamod att vänta medan de svalkar sig i frysen. Då kan man ju ta en härlig promenad så länge eller se ett avsnitt av Bron under tiden.
Ca 15 st
10 medjooldadlar
3 msk mandelsmör
en generös nypa salt
en generös nypa vanilj

Chokladöverdrag:
50 g kakaosmör
1 msk kokosolja
1-2 msk lönnsirap eller annan sötning
4 msk raw kakao (vanlig går ocksåå bra)

15 mandlar

Mixa dadlar med mandelsmör, salt och vanilj till en helt slät, klibbig kola. Flytta över till en skål och ställ i frysen i minst 30 minuter, den är inte riktigt hanterbar ännu :)
Ta en mandel, täck med en nypa karamelldeg och forma ägg. Ställ in i frysen igen i ytterligare 30 minuter och gör under tiden chokladen. (Det går såklart också bra med smält mörk choklad) Smält försiktigt kakaosmör och kokosolja över vattenbad, tillsätt sötning och kakao och vispa ihop. Doppa äggen i chokladen och lägg på en bricka med bakplåtspapper. toppa varje ägg med lite hackade nötter, kokosflingor eller torkade rosblad. ställ in i kylen och låt stelna helt.
Jag använder mig av kakaosmör och kokosolja från Herbalstore.se och tycker att de är superbra. De har dessutom världens godaste nötsmör, detta från Jem. Hos dem får ni mina fina läsare 15% rabatt på allt i butiken med koden liveraw

Njut nu av ledig tid med familj och vänner <3

Du kanske gillar
Hälsa