Rawfoodmannen

Annons

Recept: Raw Food Treats med Choklad & Hallon

(please scroll down for English)
Den här lilla bakelsen är utmärkt att bjuda på! På kalas, eftermiddagsbjudning, eller perfekt som en liten söt avslutning på en middag.
Krämig och smakrik choklad. Crunchy och supersmarrig botten. Och ett härligt färskt egenplockat hallon på toppen!
Bjud vänner och bekanta och de kommer bli rawfoodists direkt :)
Jag tycker att använda kokosolja utan smak är avgörande i denna bakning. Det är givetvis en smaksak, andra än mig kan tycka om lite kokossmak i chokladen. Kokosolja utan smak finns att köpa i välsorterade matvarubutiker och på hälsokost.
dsc_0297
dsc_0301
dsc_0307
dsc_0311
dsc_0318
dsc_0322
dsc_0329
dsc_0598
Raw Food Treats med Choklad & Hallon (ca 20 st)
Botten
1 dl mandlar
6 urkärnade dadlar
1/2 msk kokos
1 liten nypa himalayasalt
Chokladfyllning
1 dl raw kakao
1/2 dl carobpulver
1/2 dl lönnsirap
1/2 dl cashewsmör
knappt 1 dl kokosolja (neutral smak)
1 nypa vanilj
Dekoration 
Färska hallon
Botten
Häll ingredienserna till botten i matberedaren. Mixa tills det är grovhackat men ändå att det sitter ihop som en deg.
Ta fram de små ischokladformarna. Fyll ”degen” till knappt hälften av formerna. Ställ in i frysen.
Chokladfyllning
Smält kokosoljan i ett vattenbad. Häll i de torra ingredienserna i en skål, häll i de våta ingredienserna, och rör försiktigt ihop till en chokladkräm.
Ta ut formarna ur frysen och fyll dem med chokladkrämen.
Placera formarna i frysen. Ta ut dem ca 20 minuter innan servering. Ta ur kakorna ur formarna. Placera ett härligt hallon på vardera treat.
dsc_0616
dsc_0602
dsc_0467
dsc_0474
This little sweet pastry is excellent to serve at the party, afternoon snack, or perfect as a small sweet ending to a meal.
Creamy and tasty chocolate. Crunchy and really yummy base. And a wonderful fresh raspberry on top!
Invite friends and family and they will become rawfoodists directly :)I like to use coconut oil without taste. It is crucial in this baking. It is of course a matter of taste; others than me can enjoy a little coconut flavor in the chocolate. Coconut oil without taste are available in well-stocked supermarkets and health food stores.

Raw Food Treats with Chocolate & Raspberry (about 20 pieces)

Base
1 dl almonds
6 pitted dates
1/2 tablespoon coconut
1 small pinch of Himalayan salt

Chocolate Filling
1 dl raw cacao
1/2 dl carob powder
1/2 dl maple syrup
1/2 dl cashew butter
nearly 1 dl coconut oil (neutral taste)
1 pinch of vanillaDecoration
fresh raspberriesBase
Pour ingredients to the base in the food processor. Mix until it is roughly chopped but still sticks together as a dough.
Take out the small molds. Fill the ‘dough’ for just under half of the molds. Place in the freezer.
Chocolate Filling
Melt the coconut oil in a water bath. Pour the dry ingredients in a bowl, pour the wet ingredients and stir gently together into a chocolate cream.
Remove the molds from the freezer and fill them with chocolate cream.

Place the molds in the freezer. Take them out about 20 minutes before serving. Remove the cakes from the molds. Place a lovely raspberry on each treat.

– Peace out – 
Du kanske gillar

TEST: Löpkänsla och fredagsmys – Saucony Triumph ISO 3

Cheerleading är en av världens mest krävande sporter

Recept: Raw Food Kanelbullar

STHLM Heartbeat – vilket fantastiskt träningsevent!

Fler kvinnor dras till extrema Red Bull Nordenskiöldsloppet

Annons
Ladda mer innehåll
Hälsa