Rawfoodmannen

  • Om bloggen

    Välkommen,

    Jag är Christopher Engdahl, aka Rawfoodmannen.
    Rawfoodkock, träningsledare, universitetsadjunkt och småbarnspappa i Vasastan.

    På min blogg hittar DU spännande hälsosamma RAWFOODrecept!

    Jag vill inspirera DIG till att kunna ha en aktiv & hälsosam livsstil som funkar i vardagen!
    Jag skriver mycket om raw food. Jag brukar skoja om att jag är en av få kockar som kan säga att jag gick ner 10-12 kilo när jag började jobba som kock.
    När jag lärde mig att göra lite raw food föll mycket på plats. Jag fick in hälsosam mat i vardagen på ett superenkelt och snabbt sätt, utan att avstå från min favoritmat (varje vecka är fylld av smarriga smoothies, fin RAWchoklad, etc). Jag äter idag ca 60% raw food & 40% allt (mkt vego).
    Jag skriver även om mina hobbies som t.ex. att surfa.

    WEALTH is HEALTH

  • Arkiv
    Titel Datum
    Recept: Smoothiebowl
    Recept: Raw Food Glasstårta
    Recept: Vegansk Kladdkaka
    Raw Food Sommarfrukost
    Recept: Raw Food Grönkålschips
    Recept: Raw Food Banansnacks
    Recept: Raw Food Donut med Chokladtäcke
    Recept: Raw Food Marsipanpinnar doppade i Chokladsås

    Not Found

    Sorry, but you are looking for something that isn't here.

  • Kategorier
Annons

Recept: Raw Food Tacos

En av mina favoriträtter som passar både till middag och lunch. Fylld av supersmarriga och hälsofrämjande råvaror! Perfekt för barn som vuxna. Om ni har mingelparty: köp små ”hjärtsalladsblad” istället för romansallad så blir det perfekt plockmat. Smaklig måltid!!

TACOS (4 pers)

1 romansallad (tacoskal)

Valnötsröra:

1,5 dl naturella valnötter (för helt RAW: blötlagda 4-6h, och torkat)

1 tsk lökpulver

1 tsk oregano

1 tsk paprikapulver

en stor nypa himalayasalt

en nypa vitlökspulver

en nypa cayennepeppar

en liten nypa spiskummin

Guacemole:

6 mogna avokador

2 tomater

½ rödlök

½ citron

1 vitlöksklyfta

en liten bit chili

himalayasalt & svartpeppar

Pico de Gallo (mild)

3 tomater

½ rödlök

2 msk citronjuice

en liten bit chili

smaka av med himalayasalt

Cashewostsås

1 dl naturella cashewnötter (blötlagda minst 2h)

½ dl vatten

1 msk citronjuice

½ tsk äppelcidervinäger

½ msk näringsjäst

en nypa himalayasalt

Tacoskalen: Separera romanbladen och skölj dem.

Valnötsröra: Grovhacka valnötterna. Blanda i kryddorna.

Guacemole: Tärna tomaterna. Hacka rödlöken och finhacka chilin. Lägg dem i en bunke tillsammans med avokadorna. Mosa (t.ex. mortla) blandningen ganska slät. Pressa i citronen och vitlöken. Blanda väl. Smaka av med himalayasalt och svartpeppar.

Pico de Gallo (mild): Tärna tomaterna. Hacka rödlöken och finhacka chilin. Lägg dem i en bunke. Tillsätt citronjuice och himalayasalt.

Cashewsås: Mixa alla ingredienserna väl till en slät sås, i en matberedare eller mixer.

Servera ett stort och ett litet romanblad till varje person.

Fyll varje blad med guacemole, lite pico de gallo och nötröran. Avsluta med att ringla den krämiga ostsåsen över.

– Peace out –

Du kanske gillar
Hälsa