Rawfoodmannen

  • Om bloggen

    Välkommen,

    Jag är Christopher Engdahl, aka Rawfoodmannen.
    Rawfoodkock, träningsledare, universitetsadjunkt och småbarnspappa i Vasastan.

    På min blogg hittar DU spännande hälsosamma RAWFOODrecept!

    Jag vill inspirera DIG till att kunna ha en aktiv & hälsosam livsstil som funkar i vardagen!
    Jag skriver mycket om raw food. Jag brukar skoja om att jag är en av få kockar som kan säga att jag gick ner 10-12 kilo när jag började jobba som kock.
    När jag lärde mig att göra lite raw food föll mycket på plats. Jag fick in hälsosam mat i vardagen på ett superenkelt och snabbt sätt, utan att avstå från min favoritmat (varje vecka är fylld av smarriga smoothies, fin RAWchoklad, etc). Jag äter idag ca 60% raw food & 40% allt (mkt vego).
    Jag skriver även om mina hobbies som t.ex. att surfa.

    WEALTH is HEALTH

  • Arkiv
    Titel Datum
    Recept: Smoothiebowl
    Recept: Raw Food Glasstårta
    Recept: Vegansk Kladdkaka
    Raw Food Sommarfrukost
    Recept: Raw Food Grönkålschips
    Recept: Raw Food Banansnacks
    Recept: Raw Food Donut med Chokladtäcke
    Recept: Raw Food Marsipanpinnar doppade i Chokladsås

    Not Found

    Sorry, but you are looking for something that isn't here.

  • Kategorier
Annons

Recept: Raw Food Kanelbullar

Supersmarriga kanelbullar! Till fikat, till kvällen, till kalaset.

UTAN gluten, laktos, mjölkprotein, socker.

Bulle fylld med krämig kanelkräm!

Raw Food Kanelbullar (ca 20 st)

Bulldeg:

4,8 dl havremjöl

4,8 dl mandelmjöl

drygt 1 dl smält kokosolja

1 dl & 1 msk honung

0,6 dl psyllium husk

1 tsk vaniljpulver

1 msk kanel

1/2 tsk himalayasalt

1/2 tsk mortlade kardemummakärnor

Fyllning:

3 dl urkärnade dadlar

1 1/2 tsk kanel

1 dl cashewnötter

En nypa vaniljpulver

1 msk mandelmjölk

1 msk kokosolja

Gör så här:

Lägg 0,6 dl psyllium husk i 2,4 dl vatten. Låt stå 10 min.

Kärna ur dadlarna och lägg dem i vatten.

Blanda havremjöl, mandelmjöl och himalayasalt i en bunke.

Rör ner den blötlagda psyllium husk (den är som en blöt deg), honung, kokosolja, vaniljpulver, kanel och kardemumma. Rör ihop till en deg.

Fördela ut degen på ett bakplåtspapper.

Om du har en torkugn så lägger då pappret med degen på en torkugnsplåt och ha i torkugnen på ca 50 grader under tiden du gör fyllningen. Om du inte har en torkugn: lägg pappret med degen på en ugnsplåt, sätt på ugnen på 60 grader, ha ugnsluckan lite öppen med hjälp av en träslev i öppningen, och sätt in degen i ugnen under tiden du gör fyllningen.

Lägg i alla fyllningsingredienserna i en high speed blender (t.ex. en vitamix). Mixa slätt.

Ta ut degen ur torkugnen och fördela fyllningen jämnt på bulldegen.

Rulla ihop längs långsidan till en lång bulldegsrulle.

Skär till ca 20 bullar. Skär försiktigt med vass kniv, och tryck inte ner rullen med händerna.

Lägg bullarna på torkugnsplåtar/ugnsplåtar. Baka i torkugn på 43 grader ett dygn, alternativt i vanlig ugn på ca 50 grader med lite öppen lucka över natten.

Servera sen dina fantastiskt smarriga bullar!

Smaklig fika!

– Peace out –

Du kanske gillar
Hälsa