Rawfoodmannen

Annons

Recept: Raw Food Chokladbollar med Chokladskal

En sofistikerad version av rawchokladbollar! Chokladbollar doppade i chokladsås och garnerade med kokos. Supergoda! Till fikat, dessert eller som snacks.

Raw Food Chokladbollar med Chokladskal (ca 15 st)

1 1/2 dl naturella cashewnötter (blötlagda minst 2h) jag köper här

2/3 dl naturella mandlar (blötlagda minst 6-8h, gärna över natten) jag köper här

15 dadlar jag köper här

¼ msk kallt kaffe (skippa kaffet för ej helt RAW)

3 msk raw kakao jag köper här (eller 4 msk vanlig kakao istället för raw kakao och carobpulver)

1 1/2 msk carobpulver jag köper här

en nypa vaniljpulver

en nypa himalayasalt

Chokladsås:

1/2 dl raw kakao (eller 1 dl vanlig kakao istället för raw kakao och karob för ej helt RAW)

1/2 dl karob

1/2 dl lönnsirap

1/2 msk cashewsmör

1 dl smakfri kokosolja (värm sakta upp till flytande i ett vattenbad)

1 tsk vaniljpulver

Garnering:

Riven kokos

Raw Food Chokladbollar med Chokladskal (ca 15 st)

1 1/2 dl naturella cashewnötter (blötlagda minst 2h) jag köper här

2/3 dl naturella mandlar (blötlagda minst 6-8h, gärna över natten) jag köper här

15 dadlar jag köper här

¼ msk kallt kaffe (skippa kaffet för ej helt RAW)

3 msk raw kakao jag köper här (eller 4 msk vanlig kakao istället för raw kakao och carobpulver)

1 1/2 msk carobpulver jag köper här

en nypa vaniljpulver

en nypa himalayasalt

Chokladsås:

1/2 dl raw kakao (eller 1 dl vanlig kakao istället för raw kakao och karob för ej helt RAW)

1/2 dl karob

1/2 dl lönnsirap

1/2 msk cashewsmör

1 dl smakfri kokosolja (värm sakta upp till flytande i ett vattenbad)

1 tsk vaniljpulver

Garnering:

Riven kokos

Så här gör du:

Mixa nötterna till en nötmassa i en matberedare. Kärna ur och skala dadlarna (måste inte skala, men det blir extra elegant konsistens/smak). Tillsätt dadlarna i nötmassan. Mixa ihop. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa. Ställ in degen i frysen 20 minuter. Häll upp valfri garnering i en skål. Ta ut och rulla chokladbollarna. Förvara i frysen medan du gör chokladsåsen.

Blanda ingredienserna till chokladsåsen i en bunke. Doppa chokladbollarna i chokladsåsen och rulla i riven kokos. Förvara i kylen.

Smaklig stund!

– Peace out – 

Du kanske gillar

LÖPSKOLAN del 4 – Fem övningar som gör dig till en bättre löpare

LÖPSKOLAN del 3 – boosta din löpning! 3 tekniktips från elitlöparen Charlotte Schönbeck

LÖPSKOLAN del 2 – Utrustning

Happiness Challenge, Dag 16 – Sätt upp långsiktiga mål

Jag nyper mig själv i armen!

Annons
Ladda mer innehåll
Hälsa