Christopher Engdahl

Recept: Raw Food Bananchips med chokladkräm

Raw Food Bananchips med chokladkräm (ca 30 bitar)

3 fullt mogna bananer

CHOKLAD
1/2 dl raw kakao

1 msk karob

1/2 dl lönnsirap

1/2 dl kokosolja (utan smak)

2 msk cashewsmör

1 tsk vaniljextrakt

Så här gör du:

Smält kokosoljan om den är i fast konsistens. Sikta i raw kakaon och karoben i en bunke. Blanda i resten av ingredienserna.

Skiva bananerna.

Lägg ut bananskivorna på två torkugnsplåtar. Lägg en klick chokladkräm på varje bananskiva.

Torka i torkugn på 42grader ca 36-48h, beroende på hur hårda bananchipsen och hur fast chokladkrämen du vill ha. Jag kör vanligtvis 36h, så ges chipsen lite tuggmotstånd och chokladen behåller lite mer krämighet.

Förvara i en kakburk eller plastburk.

Smakliga stunder!

– Peace out – 

Taggar
Du kanske gillar
Hälsa