Foto: Veronica Sarge Cech

Recept: Årets snyggaste cupcake

Inspo, Recipes Överraska med sjukt snygga cupcakes med "äppelrosor" i helgen. Följ bara de här instruktionerna från raw food-inspiratören Veronica Sarge Cech!

Äppelrosor

Ingredienser
1 1/2 ekologiska äpplen för 3 rosor, med mandolin får du förmodligen fler.

Gör så här
Jag ”byggde” mina rosor direkt i muffinsformarna. Sedan torkade jag dem i ugn med öppen ugnslucka (använd gärna torkugn om möjligt). Jag lät mina ”rosor” stå över natten i ugn med öppen ugnslucka på cirka 40 grader. När de torkat i cirka 8-10 timmar lyft väldigt försiktigt upp dem ur formen. Jag valde att göra en mandel-,chia- och kokosbotten med kanel.

bild-31

Foto: Veronica Sarge Cech

Cupcakes

Mixa:
1/2 dl mandelsmör (raw bäst men funkar också med annan)
Mixa sedan i 1 msk chiafrön och sedan:
2 msk kokosgrädde samt
1 nypa himalayasalt
1 msk kanel

Gör så här:
Ta två teskedar av degen och tryck ut i muffinsformar. Ställ i frysen i minst 30 minuter. Ta sedan ur bottnarna, lägg upp på fat och toppa med rosorna. Pudra gurkmeja, svartpeppar och kanel (kan uteslutas).

bild-33

Foto: Veronica Sarge Cech

För ett tag sedan såg jag hur någon gjorde fina äpplerosor med hjälp av deg och äpplen. Så häromveckan såg jag en raw variant utan deg av Aime Sue på Nouveau Raw (nouveauraw.com). Om du/ni vill få rawfood inspiration utöver det vanliga, kolla in den här sidan! Jag hade ingen mandolin och kunde inte skära tillräckligt tunna skivor. Jag skar till bitarna med kniv vilket gav varierande resultat. Detta går alltså att göra med en vass kniv, men välj mandolin om du har en. /Veronica Sarge Cech

Kategori
Du kanske gillar
Hälsa