Maya Nestorov

Annons

Njut av en raw jordgubbscheesecake med inslag av mango & passionsfrukt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Raw midsummer cake

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Raw dessert, YUM!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Almost like strawberry raw ice cream

Efter all massage och pedikyr med pojkvännen igår blev jag otroligt sugen på allt som hette godsaker.
Hur löste jag då det problemet? Jo, jag ställde mig i köket och bakade raw jordgubbtårta med mango och passionsfrukt. YUMMY!
Grannarna måste ha tyckt att jag var lite smått galen då klockan var runt 21 och Vitamixen gick på högvarv, LOL!
Det blev i alla fall en otroligt smarrig och härlig raw midsommartårta, som kommer åka med mig till killens familj strax. Kunde dock inte hålla mig tills vi ska dit så det fick blev två bitar på morgonen.

Raw krämig jordgubbstårta med in slag av mango & passionsfrukt
Ingredienser

Botten:
3 dl mandlar, blötlagda går även att mixa som det är.
1 dl kokosflingor
1-2 dl fryst mango, tinad
10-15 dadlar, beroende på hur sött du vill ha botten

Gör så här: Kör mandel till ett fint kross i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och mixa ordentligt till en jämn massa. Klä botten av en rund form med löstagbar kant.
Ställ in i frysen och fortsätt göra fyllningen.

Fyllning:
4 dl cashewnötter, blötlagda ca 3-4 timmar
1 liter ekologiska eller närproducerade jordgubbar
1 msk vaniljpulver
1-2 msk ekologisk honung
1 lime, zest och saft
1 msk passionsfrukt, fryst tinad eller 2 st färska
1 dl kokosolja, smällt
1 krm havssalt

Gör så här: Mixa alla ingredienser i en Vitamix eller en stark blender till en slät och tjock smet. Häll den krämiga fyllningen över den frysta botten och bred ut till ett jämt lager.

Topping:
1 msk passionsfrukt, fryst tinad eller 2 st färska

Göt så här: Häll passionsfrukten över tårtan i stora cirklar med en spritz. Ta därefter ett smalt redskap och dra roliga mönster eller blanda försiktigt runt så att jordgubbsfyllningen och passionsfrukten blandas i hop. Låt kreativiteten flöda!
Ställ in hela tårtan rakt i frysen eller i kylskåpet, men då kan du täcka den med plastfolie. Låt stå över natten eller några timmar i kylskåpet beroende på när du vill servera den.

Njut på och garnera med färska jordgubbar!
Kramar Maya

English

After all the massage and pedicure with my boyfriend yesterday, I was incredibly hungry for everything that was sweet. 
Ok, how did I solved the problem then? Well, I placed myself in the kitchen and baked raw strawberry cake with mango and passion fruit. YUMMY!
The neighbors must have thought that I was a little bit crazy since the clock was around 9 pm and the Vitamix was booming loud, LOL!
It was in any case an incredibly yummy and lovely raw midsummer cake, which will go with me to my boyfriends family shortly. However, could not keep myself from eating it so i had to take a bite or two.

Raw creamy strawberry cake with mango & passion fruit
Ingredients

Bottom:
3 dl almonds, soaked can also mix as it is.
1 dl coconut flakes
1-2 dl frozen mango, thawed
10-15 dates, depending on how sweet you want the bottom

Proceed as followed: Mix the almonds to a fine flour in a food processor. Add the remaining ingredients and mix thoroughly into a smooth mass. Dress the bottom of a round shape dish with detachable edges.
Set in the freezer and continue to make the filling.

Filling:
4 dl cashews, soaked 3-4 hours
1 liter of organic or locally grown strawberries
1 tablespoon vanilla powder
1-2 tablespoons organic honey
1 lime, zest and juice
1 tbsp passion fruit, freeze-thawed or 2 fresh
1 dl coconut oil, melted
1 pinch sea salt

Proceed as followed: Mix all ingredients in a Vitamix or a strong blender until smooth, thick batter. Pour the creamy filling over the frozen bottom and spread into an even layer.

Topping:
1 tbsp passion fruit, freeze-thawed or 2 st fresh passionfruits

Proceed as followed: Pour Passion fruit over the cake in large circles with a spritz. Then take a narrow tool and draw funny patterns or mix around gentley so that the strawberry filling and passion fruit is mixed together. Get creative!
Set the whole cake straight in the freezer or in the refrigerator, but then you can cover it with plastic wrap. Let stand overnight or a few hours in the fridge, depending on when you want to serve it.

Enjoy and garnish with fresh strawberries!
Xoxo Maya

Kategori
Du kanske gillar

Recept: Raw Food Kanelbullar

STHLM Heartbeat – vilket fantastiskt träningsevent!

Fler kvinnor dras till extrema Red Bull Nordenskiöldsloppet

Tre appar som gör vardagen lite smidigare

De utses till Årets äventyrare 2016

Annons
Ladda mer innehåll
Hälsa