Karin Rahm

Annons

Mandel- och mockaglass – vegan, raffinerat sockerfritt recept

mockaglass

Mandel- och mockaglass.

mockaglass

Vegan, gluten- och raffinerat sockerfri.

mockaglassmockaglass

Hej världens bästa bloggläsare! Hur mår NI?

Jag mår ganska bra. Har känt mig lite trött den sista veckan bara men vet att det beror på för lite sömn och för mycket jobb. Ikväll har jag lovat mig själv att släcka lampan senast klocka 22.

Idag har jag suttit och jobbat med plocksidor hela dagen förutom på lunchen då jag satsade på 50 minuter svettig cardio. Så skönt! Att träna ger verkligen så mycket energi. Och vet ni vad jag mer gjort sedan jag var inne här på bloggen sist? Jo, en drömmig mandel- och mockaglass! Vegan, gluten- och raffinerat sockerfri är den också. Testa receptet om ni vill.

Pussåkram tills vi hörs igen!

/Karin

Mandel- och mockaglass

1 portion

Ingredienser:

1 dl kokosgrädde (jag använde DEN HÄR)

3 msk kallt kaffe

1 tesked kakaopulver (jag använde DET HÄR)

1 krm vaniljpulver (jag använde DET HÄR)

10 salta rostade mandlar

1 msk kakaonibs (jag använde DE HÄR)

1 stor fryst banan

Gör så här:

  1. Blanda kokosgrädde, kallt kaffe, kakaopulver och vaniljpulver i en bunke. Ställ in i frysen en stund (ca 30-40 minuter).
  2. Hacka mandlarna.
  3. Mixa den frysa bananen med din kokosgrädde.
  4. Rör ner de hackade mandlarna och kakaonibsen i glassen.
  5. Servera på direkten.

Fler goda och nyttiga glassrecept hittar du HÄR.

För mer inspiration följ mig på Instagram HÄR och Bloglovin´HÄR.

/adlinks

mockaglass

Almond and mocha ice-cream.

Almond and mocha ice-cream – vegan, refined sugar-free recipe

Hello the world’s best blog readers! How are YOU?

I feel pretty good. Have felt a little tired the last week but I know that it is due to too little sleep and too much work. Tonight I have promised myself to turn the lights off by ten.

Today I have been working with the magazine all day except for lunch when I made time for a 50 minutes sweaty cardio. It felt so nice! Training really gives you so much energy. And do you know what else I have done since last time I was here on the blog? A dreamy almond and mocha ice-cream! And it is vegan, gluten- and refined sugar free too. Try the recipe if you want.

Hugs until we meet again!

/ Karin

Almond and mocha ice-cream 

1 serving

Ingredients:

1/2 cup coconut cream (I used THIS)

3 tablespoons of cold coffee

1 teaspoon of cocoa powder (I used THIS)

1 pinch vanilla powder (I used THIS)

10 salted roasted almonds

1 tablespoon cacaonibs (I used THESE)

1 large frozen banana

 

Do like this:

  1. Mix coconut cream, cold coffee, cocoa powder and vanilla powder in a bowl. Put in the freezer for a while (about 30-40 minutes).
  2. Chop the almonds.
  3. Mix the frozen banana with your coconut cream.
  4. Add the chopped almonds and the cacaonibs to the ice-cream and stir in.
  5. Serve immediately.

/adlinks

You can find more yummy and healthy ice-cream recipes HERE.

For more inspiration follow me on Instagram HERE and Bloglovin´HERE.

Kategori
Du kanske gillar
Hälsa