Maya Nestorov

Laga en lätt proteinrik rätt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sugen på en proteinrik middag efter träningen? Då har jag här simplaste rätten att tillaga!
Det är inte alltid jag hinner planerar min kost efter träningen, även om det är mitt mål, och när jag då kommer hem vrål hungrig vill jag ha något snabbt och enkelt. Då är denna otroligt simpla men proteinrika rätt perfekt, nämligen kyckling i ugn med kokt grönkål, spenat, ekologisk majs och ekologiska gröna ärtor.
Mat behöver inte alltid vara komplicerat utan jag brukar tänka färg och sen smak. Man vill ju behaga både ögat och smaklökarna. ;)

Ingredienser:
Alla ingredienser är ekologiska

2oo gram kycklingfilé
2 dl fryst spenat
2 dl fryst grönkål
2 dl frysta ärtor
1 dl fryst majs
Oatly havre frache (valfritt)
Salt & peppar

Gör så här:
Tina kyckling file dagen innan.

Sätt ugnen på 200 C. Lägg din tinade kycklingfilee´i en ugnsform. Krydda med valfria kryddor.
Sätt in kycklingen i ugnen och låt den tillagas tills den är genomgrillad.
Medan du väntar på kycklingen kan du börja koka dina grönsaker i två kastruller.
Lägg majs och ärtor i en samt grönkål och spenat i en.
Krydda din grönkål och spenat efter smak. Du kan till och med använda lite ekologisk buljong om du vill.
Då jag inte använt någon sås till rätten, kan du istället hälla i en skvätt olivolja eller oatlys havre fraiche i spenatröran för att få den lite krämigare. Kyckling tenderar att bli en aning tort att äta annars.

När allt är klart så är det bara att servera och njuta!

Ha en fin måndag!
Stor kram Maya

English

Craving a high protein meal after your workout? Then I have the simplest meal to prepare for you.
I do not always the time to plan my diet after training, although it is my goal, and when I come home starving I want something quick and easy.
This incredibly simple and rich in protein meal that you se above is ideal for this purpose, namely chicken made in the oven with boiled kale, spinach, organic maize and organic green peas.
Food does not always have to be so complicated. When I cook I think about color and then taste.
You want to please both your eyes and your taste buds, right! ;)

Ingredients:
All ingredients are organic

2oo grams of chicken
2 cups frozen spinach
2 cups frozen kale
2 cups frozen peas
1 cup frozen corn
Oatly oats frache (optional)
Salt & pepper

This is how you do it:
Thaw the chicken fillet a day before.

Preheat the oven to 200 C. Place your thawed chicken fillets in a baking dish. Season with optional spices.
Place the chicken in the oven and let it cook until it is grilled.
While you wait for the chicken, you can start boiling your vegetables in two pans. Add corn and peas in one pan and kale and spinach in the other.
Season your kale and spinach according to taste. You can even use a little organic broth if you want.
Since I have not used any sauce to the dish you can use a splash of olive oil or Oatly oat cream. The chicken tend to be slightly dry to eat otherwise.

When everything is ready serve and enjoy!

Have a nice Monday!
Xx Maya

Kategori
Du kanske gillar
Hälsa