Karin Rahm

Indisk kikärtsgryta – gott och enkelt middagstips

Indisk kikärtsgryta

Stek lök, vitlök, kokossocker, gurkmeja och cayennepeppar.

Addera kokosmjölk, salt, lime, tomat, kikärtor och spenat och koka ihop.

Het och god gryta.

Indisk kikärtsgryta

Tjoho! Jag är tillbaka med ett ”enkla middagstipset”! Den här gången med en superenkel och fantastiskt god indisk kikärtsgryta med lite drag i. Nedan hittar ni receptet.

Idag har jag, förutom att laga indisk kikärtsgryta, tränat på lunchen och sedan bara suttit framför datorn och jobbat. Och sett ett avsnitt av den norska serien ”Skam” som går på SVT Play (HÄR). Så himla bra serie, jag tror att jag är beroende! Har ni sett den? Rejäla flashbacks till tonåren utlovas…

Hoppas att ni får en skön kväll, finingar!

Indisk kikärtsgryta

4 portioner

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 msk kokossocker (jag använde DET HÄR)

2 tsk gurkmeja (jag använde DEN HÄR)

1 tsk cayennnepeppar

1,5 msk kokosolja (jag använde DEN HÄR)

1 burk kokosmjölk (400 ml) (jag använde DEN HÄR)

1 tsk salt (jag använde DET HÄR)

1 lime, zest och saft

20 körsbärstomater

1 paket avrunna kokta kikärtor, ca 250 gr (jag använde DE HÄR)

200 gram finhackad spenat

Gör så här:

  1. Hacka lök och vitlök fint.
  2. Stek lök och vitlök i kokosolja tillsammans med kokossocker, gurkmeja och cayennepeppar i 2-3 minuter.
  3. Häll på kokosmjölk, salt och zest från limen och koka i ca 5 minuter.
  4. Addera delade körsbärstomater, kikärtor och finhackad spenat. Pressa i saften från limen. Koka i någon minut till.
  5. Smaka av med salt.
  6. Servera med ris, naanbröd eller en stor sallad.
  7. Njut!

Hitta fler middagstips HÄR.

Indian Chickpea Casserole

Indian Chickpea Casserole – tasty and simple dinner tips

Woohoo! I’m back with a ”simple dinner tip”! This time with a super easy and fantastically tasty (and spicy) Indian Chickpea Casserole. You will find the recipe below.

Today I have, except from cooking an Indian Chickpea Casserole, had a nice lunch workout and then just been sitting in front of the computer working. And seen an episode of the Norwegian series ”Skam” which you can see at SVT Play (HERE). Such a great series, I think I’m addicted! Have you seen it? Flashbacks to adolescence promised …

Hope you´ll have a nice evening, lovelies!

Indian Chickpea Casserole

4 servings

1 onion

2 cloves garlic

1 tablespoon coconut sugar (I used THIS)

2 teaspoon turmeric (I used THIS)

1 teaspoon cayennnepeppar

1.5 tablespoons coconut oil (I used THIS)

1 can of coconut milk (400 ml) (I used THIS)

1 teaspoon salt (I used THIS)

1 lime, zest and juice

20 cherry tomatoes

1 package drained cooked chickpeas, about 250 g (I used THESE)

200 grams of finely chopped spinach

Do like this:

  1. Chop the onion and garlic finely.
  2. Fry the onion and garlic in coconut oil together with coconut sugar, turmeric and cayenne pepper for 2-3 minutes.
  3. Pour in the coconut milk, salt and the zest of the lime and cook for about 5 minutes.
  4. Add split cherry tomatoes, chickpeas and chopped spinach. Add the juice from the lime. Cook for another minute.
  5. Season with salt.
  6. Serve with rice, naan bread or a large salad.
  7. Enjoy!

Find more simple dinner tips HERE.

/adlinks

Kategori
Du kanske gillar
Hälsa