Fit Femme

Annons

Hemgjorda granola bars med torkade äpplen, goji, chia, nötter och havre

DSC_0240

DSC_0241

Igår var jag i farten igen och gjorde mina granola bars men bytte den här gången ut några ingredienser och lade istället till torkade äpplen (skippade kokos den här gången) och lite annat. De är så goda varje gång! Både min man och mitt barn älskar dem, perfekta snacks där jag inte tagit till med socker som de gör med de flesta bars som du kan köpa därute. Här är det pur natur som gäller, om man säger så… Dessutom är de så enkla att göra själv och så får du trixa och mixa med saker/ingredienser som du bäst tycker om.

Basen på det här receptet hittar du här: MINA GRANOLA BARS och du kan som sagt byta ut lite råvaror och lägga till dina favoriter istället. Men det är bra om du behåller havre som grund på receptet samt goji och chia, de smakar ju knappt men ger power och är hälsosamma. Även nötter är bra om du behåller och där kan du bestämma själv hur många du vill ha i. Jag gör mina rätt fyllda av nötter då mina bars agerar frukost till min man som brukar ta med sig en sådan snackbar att äta ”to-go”.

Förresten kan ni byta ut honung mot agave också, jag gjorde det senast men körde återigen på honung den här gången. Honung är bra och jag gillar att ha den som en liten ingrediens då vi normalt sett inte äter honung till någonting annat än just granola bars och müsli när jag gör dem själv. Att ha med honung på ett hörn är bra!! Sedan beror det också litegrann på vilken sorts honung det är, jag brukar alltid välja honung av högsta kvalitet som den här från Nectaflor.

Kategori
Du kanske gillar

Årets julklappstips – i alla prisklasser

Recept: Raw Food Chokladpraliner

Pepparkakssmoothie – recept på julfeeling

V Series – nytt koncept och superjacka från Haglöfs

3 Julklappstips till Svenduro cyklisten som har Allt

Annons
Ladda mer innehåll
Hälsa