Karin Rahm

Annons

Frögröt – recept på god och mättande frukost

Pressveckan är över! Så mycket inspiration och härliga möten jag samlat på mig under de här tre dagarna. Imorgon är det dock slut på goda bjudfrukostar, fika och lyxluncher. Då står min goda och mättande frögröt på menyn igen. Testa den om ni vill förnya frukosten vettja!

Nu ska jag ta kväll och mysa med familjen. Kram på er!

/Karin

Frögröt

1 portion

Ingredienser:

drygt 1/2 dl steel cut oats (jag använde DE HÄR)

1 msk rågflingor (jag använde DE HÄR)

1 msk solroskärnor (jag använde DE HÄR)

1 msk strödadlar (jag använde DE HÄR)

1 msk pumpafrön (jag använde DE HÄR)

1/2 msk krossade hasselnötter (jag använde DE HÄR)

1/2 msk chiafrön (jag använde DE HÄR)

3 dl vatten

Gör så här:

  1. Koka upp vattnet i en kastrull.
  2. Blanda i alla ingredienser.
  3. Koka i 7-8 minuter eller tills gröten fått fin konsistens.
  4. Servera till exempel med skivad banan, kanel och mandelmjölk.

Läs föregående inlägg HÄR

För mer inspiration följ mig på Instagram HÄR , Facebook HÄR och Bloglovin´HÄR.

/adlinks

frögröt

Frögröt / Seed Porridge

Seed Porridge – recipe for yummy and filling breakfast

Press week is over! So much inspiration and lovely meetings I have collected during these three days. Tomorrow, however, there is an end to good buffet breakfasts, fika and luxury lunches. Then my yummy and filling Seed Porridge is on the menu again. Try it if you have a lack of breakfast inspiration.

Now I will check out and enjoy the company of my family. Lots of hugs!

/Karin

Seed porridge

1 serving

Ingredients:

just over 1/5 cup of steel cut oats (I used THESE)

1 tablespoon rye flakes (I used THESE)

1 tablespoon of sunflower seeds  (I used THESE)

1 tablespoon of chopped dry dates (I used THESE)

1 tablespoon pumpkin seeds (I used THESE)

1/2 tablespoon chopped hazelnuts (I used THESE)

1/2 tablespoon chia seeds (I used THESE)

1 and 1/5 cup water

Do like this:

  1. Boil the water in a saucepan.
  2. Mix in all ingredients.
  3. Cook for 7-8 minutes or until the porridge have a nice consistency.
  4. Serve with sliced banana, cinnamon and almond milk.

Read previous post HERE.

For more inspiration please follow me on Instagram HERE , Facebook HERE and Bloglovin´HERE.

/adlinks

Kategori
Du kanske gillar
Hälsa