Rawfoodmannen

  • Om bloggen

    Välkommen,

    Jag är Christopher Engdahl, aka Rawfoodmannen.
    Rawfoodkock, träningsledare, universitetsadjunkt och småbarnspappa i Vasastan.

    På min blogg hittar DU spännande hälsosamma RAWFOODrecept!

    Jag vill inspirera DIG till att kunna ha en aktiv & hälsosam livsstil som funkar i vardagen!
    Jag skriver mycket om raw food. Jag brukar skoja om att jag är en av få kockar som kan säga att jag gick ner 10-12 kilo när jag började jobba som kock.
    När jag lärde mig att göra lite raw food föll mycket på plats. Jag fick in hälsosam mat i vardagen på ett superenkelt och snabbt sätt, utan att avstå från min favoritmat (varje vecka är fylld av smarriga smoothies, fin RAWchoklad, etc). Jag äter idag ca 60% raw food & 40% allt (mkt vego).
    Jag skriver även om mina hobbies som t.ex. att surfa.

    WEALTH is HEALTH

  • Arkiv
    Titel Datum
    Recept: Raw Food Marsipan & Chokladformar
    Recept: Smoothiebowl
    Recept: Raw Food Glasstårta
    Recept: Vegansk Kladdkaka
    Raw Food Sommarfrukost
    Recept: Raw Food Grönkålschips
    Recept: Raw Food Banansnacks
    Recept: Raw Food Donut med Chokladtäcke

    Not Found

    Sorry, but you are looking for something that isn't here.

  • Kategorier
Annons

Recept: Raw Food Marsipan & Chokladformar

MARSIPAN & CHOKLADFORMAR (ca 15 st)
MARSIPAN
2 dl mandelmjöl

1/2 dl lönnsirap

Blanda till marsipan i en skål.

CHOKLAD
1 1/2 dl raw kakao

0,6 dl karob

1 1/2 dl lönnsirap

1 1/2 dl kokosolja (utan smak)

1 1/2 msk cashewsmör

1 dryg tsk vaniljextrakt

Sikta i raw kakaon och karoben i en bunke. Blanda i resten av ingredienserna. 

Häll chokladsåsen i chokladformar. Forma marsipanen till bollar och platta till något så att de formas mer som puckar. Lägg i marsipanpuckarna i chokladformarna. Frys minst 15 min.

När ni sen förvarar dem, så gör ni det i frysen och tar fram ca 10 min innan servering.

– Peace out –

Du kanske gillar
Hälsa