Rawfoodmannen

Annons

Recept: Raw Food Pad Thai

Kelpnudlar är oslagbart! Våga testa! Finns i vanliga matvarubutiker. Glutenfria med väldigt lite kolhydrater.

PAD THAI (4 pers)

Nudlar/Grönsaksbas:

Ett paket kelpnudlar/sjögräsnudlar (blötlagda minst ett par timmar i varmt vatten)

1 zucchini (om du har en ’spiralizer’)

2 morötter

½ broccolihuvud

2 röda spetspaprikor

200g vitkål

Sås:

5 halvor soltorkade tomater (gärna torkade i påse och blötlagda ca 1h, annars på burk)

4 msk mandelsmör

1 stor vitlöksklyfta

3 msk agavesirap

1 msk sesamolja eller kallpressad rapsolja

1 stor lime

1 liten chili

½ msk färsk ingefära

½ tsk himalayasalt

vatten efter behov

1 dl naturella mandlar

Nudlar/Grönsaksbas: Krama ur vattnet ur nudlarna, massera in 2 msk olivolja, en nypa himalayasalt, ½ tsk citronjuice. Gör nudlar av zucchinin och morötterna om du har ’spiralizer’. Skär annars morötterna i smala stavar. Strimla vitkålen och spetspaprikorna. Dela broccolin i buketter. Lägg allt i en stor skål.

Sås: Mixa de soltorkade tomaterna i matberedare eller mixer. Tillsätt och mixa resten av såsingredienserna utom den de hela mandlarna. Kör någon ytterligare minut i mixern för att värma upp lite, alternativt värm sedan såsen i en kastrull till strax över fingervarmt.

Grovhacka mandlarna i samma mixer som såsen varit i.

Blanda såsen med nudlarna och grönsakerna. Strö över mandlarna.

Smaklig måltid!

– Peace out –

Du kanske gillar

LÖPSKOLAN del 4 – Fem övningar som gör dig till en bättre löpare

LÖPSKOLAN del 3 – boosta din löpning! 3 tekniktips från elitlöparen Charlotte Schönbeck

LÖPSKOLAN del 2 – Utrustning

Happiness Challenge, Dag 16 – Sätt upp långsiktiga mål

Jag nyper mig själv i armen!

Annons
Ladda mer innehåll
Hälsa