Rawfoodmannen

  • Om bloggen

    Välkommen,

    Jag är Christopher Engdahl, aka Rawfoodmannen.
    Rawfoodkock, träningsledare, universitetsadjunkt och småbarnspappa i Vasastan.

    På min blogg hittar DU spännande hälsosamma RAWFOODrecept!

    Jag vill inspirera DIG till att kunna ha en aktiv & hälsosam livsstil som funkar i vardagen!
    Jag skriver mycket om raw food. Jag brukar skoja om att jag är en av få kockar som kan säga att jag gick ner 10-12 kilo när jag började jobba som kock.
    När jag lärde mig att göra lite raw food föll mycket på plats. Jag fick in hälsosam mat i vardagen på ett superenkelt och snabbt sätt, utan att avstå från min favoritmat (varje vecka är fylld av smarriga smoothies, fin RAWchoklad, etc). Jag äter idag ca 60% raw food & 40% allt (mkt vego).
    Jag skriver även om mina hobbies som t.ex. att surfa.

    WEALTH is HEALTH

  • Arkiv
    Titel Datum
    Recept: Smoothiebowl
    Recept: Raw Food Glasstårta
    Recept: Vegansk Kladdkaka
    Raw Food Sommarfrukost
    Recept: Raw Food Grönkålschips
    Recept: Raw Food Banansnacks
    Recept: Raw Food Donut med Chokladtäcke
    Recept: Raw Food Marsipanpinnar doppade i Chokladsås

    Not Found

    Sorry, but you are looking for something that isn't here.

  • Kategorier
Annons

Recept: Raw Food Mango- & Chokladtårta

Grädde? Rawfood? Jajamensan! Här är en smakrik & supernyttig variant på vanlig grädde. Se receptet.

Mango & choklad är en mycket härlig smakkombination!

Mango  innehåller också mycket antioxidanter, A-vitamin och C-vitamin. M.a.o. naturligt skydd mot solens strålning och stärker immunförsvaret så du slipper återkommande småförkylningar.

MANGO & CHOKLADTÅRTA (10 bitar) 

Botten:

3 dl mandlar

1 ½ dl urkärnade dadlar

Fyllning:

7-8 dl fryst mango (500g)

3 dl naturella cashewnötter (blötlagda minst 2h)

½ mogen banan

saft från ½ lime

1 vaniljstång

2 msk agavesirap

Chokladtäcke:

2 dl raw kakao

0,8 dl karob

0,8 dl lönnsirap

1 msk cashewsmör

1 dl kokosolja (värm sakta upp till flytande i ett vattenbad)

1 tsk alkoholfri vaniljextrakt eller vaniljpulver

Rawgrädde:

1 burk kokosmjölk (haft i kylen över natten)

1 msk agavesirap

en skvätt

en nypa vaniljpulver

Garnering: physalis

Mixa ingredienserna till botten i en matberedare tills mandeln fortfarande är lite grovhackad men ändå en ganska jämn deg. Platta ut degen i en springform (gärna en liten mindre än vanlig 24 cm). Ställ in i frysen.

Mixa ingredienserna till fyllningen i en matberedare ett par minuter tills slät. Fördela den över bottnen. Ställ in i frysen ett par timmar.

Blanda ingredienserna till chokladsåsen i en bunke. Häll över såsen över tårtan. Ställ in i frysen minst 20 min.

Öppna kokosmjölken som stått i kylen och ta endast ut den hårda, vita grädden på toppen, inte vattnet. Vispa ett par minuter tills fluffig. Blanda i agavesirap och vaniljextrakt.

Ta fram tårtan 30-60 minuter innan servering. Garnera med physalis.

foto_av_pasktartan_56fbb239e087c359c19616ba

– Peace out –

Kategori
Du kanske gillar
Hälsa