Rawfoodmannen

Annons

Recept: Raw Food Mango- & Chokladtårta

Grädde? Rawfood? Jajamensan! Här är en smakrik & supernyttig variant på vanlig grädde. Se receptet.

Mango & choklad är en mycket härlig smakkombination!

Mango  innehåller också mycket antioxidanter, A-vitamin och C-vitamin. M.a.o. naturligt skydd mot solens strålning och stärker immunförsvaret så du slipper återkommande småförkylningar.

MANGO & CHOKLADTÅRTA (10 bitar) 

Botten:

3 dl mandlar

1 ½ dl urkärnade dadlar

Fyllning:

7-8 dl fryst mango (500g)

3 dl naturella cashewnötter (blötlagda minst 2h)

½ mogen banan

saft från ½ lime

1 vaniljstång

2 msk agavesirap

Chokladtäcke:

2 dl raw kakao

0,8 dl karob

0,8 dl lönnsirap

1 msk cashewsmör

1 dl kokosolja (värm sakta upp till flytande i ett vattenbad)

1 tsk alkoholfri vaniljextrakt eller vaniljpulver

Rawgrädde:

1 burk kokosmjölk (haft i kylen över natten)

1 msk agavesirap

en skvätt

en nypa vaniljpulver

Garnering: physalis

Mixa ingredienserna till botten i en matberedare tills mandeln fortfarande är lite grovhackad men ändå en ganska jämn deg. Platta ut degen i en springform (gärna en liten mindre än vanlig 24 cm). Ställ in i frysen.

Mixa ingredienserna till fyllningen i en matberedare ett par minuter tills slät. Fördela den över bottnen. Ställ in i frysen ett par timmar.

Blanda ingredienserna till chokladsåsen i en bunke. Häll över såsen över tårtan. Ställ in i frysen minst 20 min.

Öppna kokosmjölken som stått i kylen och ta endast ut den hårda, vita grädden på toppen, inte vattnet. Vispa ett par minuter tills fluffig. Blanda i agavesirap och vaniljextrakt.

Ta fram tårtan 30-60 minuter innan servering. Garnera med physalis.

foto_av_pasktartan_56fbb239e087c359c19616ba

– Peace out –

Kategori
Du kanske gillar

Recept: Raw Food Kanelbullar

STHLM Heartbeat – vilket fantastiskt träningsevent!

Fler kvinnor dras till extrema Red Bull Nordenskiöldsloppet

Tre appar som gör vardagen lite smidigare

De utses till Årets äventyrare 2016

Annons
Ladda mer innehåll
Hälsa