Charlotte F.

Annons

”Raw” snickerstårta – recept

Ahh jag är sådan sucker för jordnötssmör. Som tur är går det att hitta riktigt bra eko varianter idag som inte är sötade med vitt socker, men det är ju ändå den där farligt goda blandningen av sött och salt man vill åt…. Så tur då att det går att göra en ”raw” variant av Snickers. Såklart är även den full med energi och en hel del socker från dadlarna, men är ju trots detta helt ren från tillsatser, inget vitt näringsfattigt socker och dessutom full med bra fetter och antioxidanter. Så någon gång ibland kan man väl få unna sig en bit. Senaste halvåret har jag testat Raw Snickers så fort det har funnits och jag kan varmt rekommendera dessa ställen: Koloni,[email protected]Lilla Ekot. OM ni inte vill baka själva förståss för då kommer världens godaste recept här:

Botten:

  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 12 kärnfria färska dadlar
  • 2 msk raw kakao
  • 1 msk kokosolja
  • 2 nypor havsalt.

Blanda de torra ingredienserna, mixa sedan med dadlarna och kokosoljan. Tryck ut smeten i en smord rund kakform. Ställ in i kylen.

Mellanlagret:

  • 1 dl eko jordnötssmör (ej sötad)
  • 1 dl raw kokosolja
  • 6 kärnfria, färska dadlar.
  • Några nypor salt

Mixa tills slät, bred ut över hela kakbotten och ställ in i frysen!

Chokladglasyr och topping:

  • 1 dl raw kakao
  • 1 dl raw kokosolja
  • 1- 2 msk kokossocker efter smak. (eller annan sötning)
  • Jordnötter (välj själv mellan rostade (ej raw) och naturella).

Smält kokosoljan på svag värme tills rinnig i ett vattenbad, bland ner kakaon och sötningen, rör runt försiktigt.

Häll över chokladen över den iskalla kakan så att det täcker, toppa med några krossade jordnötter, lite havssalt och ställ in i frys eller kylskåp.

Ta fram några minuter före servering.

Trevlig Trettondagsafton!

 

Du kanske gillar
Hälsa