Karin Rahm

Annons

Lättbakat fröbröd från Risenta

Risentas fröbröd slänger du snabbt ihop.

Fröbrödet från Risenta slänger du snabbt ihop.

Färdig mix...

Färdig mix…

... som du blandar med vatten, rapsolja, honung och salt.

… som du blandar med vatten, rapsolja, honung och salt.

Lägg smeten i den medföljande brödformen...

Lägg smeten i den medföljande brödformen…

Låt stå i ugnen i ca 70 minuter.

Låt stå i ugnen i ca 70 minuter.

Ut kommer färskt, gott bröd med massor av fibrer och protein.

Ut kommer färskt, gott bröd med massor av fibrer och protein.

Smaskens!

Smaskens!

I måndags testade jag att baka Fröbrödet från Risenta som jag fick i ”The Healthy Box” i goodiebagen från Luxe Events träningskväll. Fröbrödet är en supersmart brödmix som du snabbt blandar ihop med vatten, lite rapsolja, honung och salt. Smeten välter man lätt ner i den medföljande brödformen och stoppar in i ugnen på 190°C i 70 minuter.

Ut kommer sedan ett supergott färskt bröd med havregryn, linfrön, pumpakärnor, solroskärnor, psylliumhusk, boveteflingor och dinkelpuffar. Perfekt när man vill lyxa till det lite utan att lägga ner för mycket energi på själva baket. Tror nog att det blir en repris till helgfrukosten!

Fresh bread with Risentas bread mix.

Fresh bread with Risentas bread mix.

Yummy!

Yummy!

//Easy baked seed bread from Risenta

A couple of days ago I made Risentas seed bread that I got in the ”The Healthy Box” in the goodie bag from Luxe Events training night. The seed bread is a super smart bread mix that you quickly mix with water, a little canola oil, honey and salt. Then you just put the batter into the included bread pan and place in the oven at 190 ° C for 70 minutes.

Out comes a super delicious fresh bread with rolled oats, flax seeds, pumpkin seeds, sunflower seeds, psylliumhusk, buckwheat flakes and dinkel puffs. Perfect when you want to make that little extra without too much effort. I´ll probably make it again this weekend!

Du kanske gillar
Hälsa