Karin Rahm

Enkla middagstipset: Grön ärtsoppa med rödbetschips

Nyttig soppa på tre ingredienser.

Nyttig soppa på tre ingredienser.

Mixa soppan slät i en blender.

Mixa soppan slät i en blender.

Servera med rödbetschips och ägghalvor.

Servera med rödbetschips och ägghalvor.

Grön ärtsoppa, busenkelt att laga, kvickt och nyttigt. Dessutom behöver du bara tre ingredienser. Köp hem frysta gröna ärtor, en gul lök och buljongtärningar och du har middagen så gott som klar.

Grön ärtsoppa

(4 portioner)

4 dl frysta ärtor

1 gul lök

6 dl vatten

2 buljongtärningar (jag använde umami)

salt

peppar

Gör så här:

  1. Hacka löken.
  2. Lägg lök, frysta ärtor och buljongtärningar i en kastrull med 6 dl vatten.
  3. Koka lök och ärtor mjuka.
  4. Mixa alla ingredienser i en blender till en slät soppa.
  5. Salta och peppra efter smak.
  6. Servera soppan med rödbetschips och ägghalvor.

Fler middagstips och recept hittar du HÄR.

Green pea soup, made in a few minutes.

Green pea soup is made in a few minutes.

Simple dinner tips: Green pea soup with beetroot chips

Green pea soup, super easy to make, fast and healthy. Moreover, you only need three ingredients. Buy frozen green peas, an onion and bouillon cubes and you have dinner almost ready.

Green pea soup

(4 servings)

1,7 cups frozen peas

1 onion

2,5 cups water

2 bouillon cubes (I used umami)

salt

pepper

Do like this:

  1. Chop the onion.
  2. Add onion, frozen peas and bouillon cubes in a pan with 2,5 cups of water.
  3. Boil until onions and peas are soft.
  4. Mix all ingredients in a blender to a smooth soup.
  5. Season with salt and pepper.
  6. Serve the soup with beetroot chips and egg halves.

Find more dinner inspiration and recipes HERE.

Du kanske gillar
Hälsa