Erika Frost

Annons

Butternut and buckwheat pizza

(Scrolla ner för svenska)

This is one of my favorite recipes from my book, a very autumny and flavorful kind of pizza. Free from gluten and bursting of colors. It is also a very versatile recipe, just change the toppings. Try it with a tomato sauce, beets, aubergine, cashew cheese, fresh herbs. Just your imagination will set the limits.

Crust:
1 butternut squash
1 cup water
1.3 cups buckwheat flour
1 tbsp rapeseed or EVOO
salt

Arugula cream:
1 cup sunflower seeds
2-3 handfuls arugula (around 70 gram)
1/2 lemon, the zest and juice
3 tbsp water
salt and pepper

Toppings:
mushrooms
tomatoes
figs
pickled red onion
cress
black pepper
nutritional yeast

Crust:
Cut the butternut in quarters, lengthwise and bake in the oven on 400 degrees F, for about 1 h, until soft and slightly golden. While letting it cool you can make the arugula cream (instructions below). Deseed the butternut and then scrape the meat out and mix along with water in your blender until all smooth, tranfer the mixture to a bowl, add the flour, oil and salt and whisk until well combined. You will now have a thick mixture, nothing like a dough. Shape into circles on baking sheets using a spatula, around 8 inches wide. Make sure theyre evenly thick to avoid them to get burnt. Bake at 400 degrees F for 5-10 minutes, until slightly browned. Take out and let cool a while before removing the baking sheets. Top with a thin layer of arugula cream, mushrooms, tomatoes, figs, onion and cress. Finish off with black pepper and nutrional yeast for that cheesy touch.

Arugula cream:
Mix all the ingredients to a smooth and thick paste, add more water if too thick.

Enjoy!

IMG_0138

Det här är ett av favoritrecepten ur min kokbok, en höstig pizza med härliga smaker. Glutenfri och löjligt enkel att alternera. Bara byt toppingen. Testa med en tomatsås i botten och lägg på betor, aubergine, cashewost, färska örter. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Pizzabotten:
1 butternutsquash
2 ½ dl vatten
3 dl bovetemjöl
1 msk rapsolja
salt
Ruccolakräm:
2 dl solroskärnor
1 påse ruccola (ca 70 gr)
½ citron, zest och juice
½ dl rapsolja
3 msk vatten
salt och peppar

Till servering:
stekt svamp
skivade tomater
skivade färska fikon
picklad rödlök
klippt krasse
svartpeppar
ev näringsjäst

Pizzabotten:
Dela butternutsquashen på längden och sedan på längden igen, till 4 klyftor, och baka den i ugnen på 200 grader tills den är gyllene och mjuk, ca 1 timme. Ta ut och låt svalna.
Gör under tiden ruccolakrämen.
Kärna ur pumpan och gröp sedan ut allt kött, mixa tillsammans med vattnet till en lös och krämig smet. Häll upp i en skål och rör i mjöl, olja och salt. Det ska nu vara en smet, inte en deg. Ganska lättjobbad men lite klistrig.
Forma smeten till cirklar, 20 cm i diameter, på bakplåtspapper eller silikonmattor med en slickepott. Gör dem jämntjocka, då bränns de inte så lätt.
Baka i ugnen på 200 grader 5–10 minuter – håll koll, det går snabbt.
Ta ut och dra försiktigt av pappret när de svalnat lite, inte direkt för då går de sönder.
Stryk på krämen och toppa med stekt svamp, tomater, färska skivade fikon, picklad rödlök och lite klippt krasse. Veva över lite svartpeppar och varför inte toppa med kanske en nypa näringjäst för en ostig smak.

Ruccolakräm:
Lägg ingredienserna i en mixer och mixa tills du har en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

Smaklig måltid!

Kategori
Du kanske gillar

Cheerleading är en av världens mest krävande sporter

Recept: Raw Food Kanelbullar

STHLM Heartbeat – vilket fantastiskt träningsevent!

Fler kvinnor dras till extrema Red Bull Nordenskiöldsloppet

Tre appar som gör vardagen lite smidigare

Annons
Ladda mer innehåll
Hälsa