Rawfoodmannen

  • Om bloggen

    Välkommen,

    Jag är Christopher Engdahl, aka Rawfoodmannen.
    Rawfoodkock, träningsledare, universitetsadjunkt och småbarnspappa i Vasastan.

    På min blogg hittar DU spännande hälsosamma RAWFOODrecept!

    Jag vill inspirera DIG till att kunna ha en aktiv & hälsosam livsstil som funkar i vardagen!
    Jag skriver mycket om raw food. Jag brukar skoja om att jag är en av få kockar som kan säga att jag gick ner 10-12 kilo när jag började jobba som kock.
    När jag lärde mig att göra lite raw food föll mycket på plats. Jag fick in hälsosam mat i vardagen på ett superenkelt och snabbt sätt, utan att avstå från min favoritmat (varje vecka är fylld av smarriga smoothies, fin RAWchoklad, etc). Jag äter idag ca 60% raw food & 40% allt (mkt vego).
    Jag skriver även om mina hobbies som t.ex. att surfa.

    WEALTH is HEALTH

  • Arkiv
    Titel Datum
    Recept: Smoothiebowl
    Recept: Raw Food Glasstårta
    Recept: Vegansk Kladdkaka
    Raw Food Sommarfrukost
    Recept: Raw Food Grönkålschips
    Recept: Raw Food Banansnacks
    Recept: Raw Food Donut med Chokladtäcke
    Recept: Raw Food Marsipanpinnar doppade i Chokladsås

    Not Found

    Sorry, but you are looking for something that isn't here.

  • Kategorier
Annons

Recept: Vegansk Kladdkaka

Rawfoodmannen äter inte bara raw food. Här är ett veganskt smarrigt recept!

Vegansk Kladdkaka

2 medelstora sötpotatisar, ca 500 g

3 dl mandelmjöl

15 dadlar

1 dl kakao

4 msk lönnsirap

1 krm himalayasalt

 

färska blåbär till garnering

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Skala sötpotatisarna. Koka dem mjuka, ca 10-15 min.

Lägg fruktköttet i en mixer tillsammans med dadlarna. Mixa till en jämn smet. Blanda övriga ingredienser i en skål, och rör ner sötpotatissmeten.

Bred ut i en rund form, gärna 16-18 cm i diameter, men en vanlig 20 cm fungerar oxå.

Grädda kakan i 20 minuter i mitten av ugnen, ta ut och svalna i minst 10 minuter. Kakan går bra att göra dagen innan om man vill. Förvara i kyl.

Om ni behöver något milt till (jag tycker det inte behövs!) så rekommenderar jag vispad kokosgrädde.

Recept inspirerat från mattidningen Vego.

– Peace out –

Kategori
Du kanske gillar
Hälsa