Christopher Engdahl

Rawfood Kanelbullar

Rawfood Kanelbullar (ca 12 st)

Degen

2 dl naturella mandlar

½ dl russin

5 urkärnade dadlar

1 msk kokosolja

1 tsk kanel

½ tsk kardemummapulver

½ tsk vaniljpulver

1 nypa salt

Fyllning

12 urkärnade dadlar

½ msk kokosolja

3-4 tsk kanel

1 msk vatten

Gör så här

Finhacka mandlarna i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser. Mixa ihop till en deg.

Lägg ut degen på ett bakplåtspapper. Tryck ut degen lite grann på pappret. Lägg på ett annat bakplåtspapper. Kavla ovanpå bakplåtspappret (för att undvika kladd) tills degen är ca ½ cm tjock.

Mixa ingredienserna för fyllningen i en matberedare, till en jämn smet. Bred sen ut fyllningen på degen.

Rulla ihop degen och fyllningen till en rulle, genom att rulla med långsidan av bakplåtspappret.

Låt stelna i kylen ca 1-2 timmar.

Skär sen upp bullarna i lagom tjocka skivor och lägg i bullformar. Förvara i kylen.

Tack Erica Palmcrantz Aziz för inspiration

– Peace out –

Kategori
Du kanske gillar
Hälsa