Jennie Nystedt

Annons

När jag får äta en macka på stan!

Jag äter inte mjöl, och har inte gjort det sen hösten 2009 då jag sprang fram och tillbaka mellan läkare som inte kunde säga annat än att det var IBS som var problemet. Och med det sagt, att det var IBS, så var det bara att försöka hitta på en egen lösning. För speciellt mycket info om just IBS fanns det inte då. Idag hoppas jag, och tror också av vad jag ser och läser, att det finns mer! 

Eftersom jag tränade mycket då, eller ja fortfarande gör, och alltid varit rätt liten så har det varit viktigt att alltid äta. Och det här var också i vevan då alltmer skulle vara gjort av fullkorn och mer fibrer, ju mer av det desto bättre typ. Så det åt jag massa av, fullkorn och fibrer, bröd, pasta, havregryn och frukt…

Efter flera läkarbesök utan positivt resultat för ”glutenallergi” så satte jag mig själv och började läsa på om olika orsaker till magont och valde därefter att till en början utesluta allt med gluten (trots att det inte var allergi) och sedan övergick jag till att bara hålla mig borta från vetemjölet. Åt alltså både korn och råg efter ett tag.. Jag minskade också rejält på alla dessa fibrer, plus att det blev lite automatiskt i och med att mycket pasta/bröd försvann.

Nu vet jag exakt vad jag ska äta för att jag, och magen ska må bra… Jag dör inte om jag får i mig mjöl, men jag väljer mina gånger. En annan sak som jag också lärt mig är att HUR jag äter maten spelar stor roll, tex har jag  jobbat med att käka långsammare. Vilket ibland är helt sjukt svårt och omöjligt då jag slänger i mig mat mellan tex jobb eller korta raster. Och då känner jag det på en gång. Men annars är det något jag märker stor skillnad på, hur maten intas. Har skrivit lite om mindful eating  HÄR,och det är faktiskt något som är rätt bra, även om man inte går så djupt in i det så kan det ge väldigt mycket!

Så, till det jag skulle komma till egentligen. Idag åt jag en macka på stan, det gör jag TYP aldrig för att det sällan finns sånt jag kan äta. Idag var jag lite seg sen gårdagskvällen och var sååå sugen på en riktig macka. Och så hittade vi det tillslut och det kändes sjukt lyxigt. En varm macka med kalkon, tomat och mozarella från Joe And the Juice, för den som inte äter mjöl! 

img_0991

JN

Du kanske gillar

KÖPGUIDE – så väljer du rätt cykelskor

Damklocka från Victorinox för dagens alla utmaningar

LÖPSKOLAN del 5 – Inspiration och smultronställen i Stockholm

LÖPSKOLAN del 4 – Fem övningar som gör dig till en bättre löpare

LÖPSKOLAN del 3 – boosta din löpning! 3 tekniktips från elitlöparen Charlotte Schönbeck

Annons
Ladda mer innehåll
Hälsa