Christopher Engdahl

Grönkålschips med apelsinchoklad

Världens läckraste grönkålschips!

1,5 liter grönkålsblad

3 dl färskpressad apelsinjuice (ca4-5 apelsiner)

10 urkärnade dadlar

5 msk mandelsmör

4 msk kakao

Gör så här:

Skölj och torka av grönkålsbladen.

Lägg övriga råvaror i en high speed blender (tex Vitamix). Mixa slätt.

Försök inte äta upp smeten.

Lägg grönkålen i en skål och häll över chokladsmeten. Massera in smeten i grönkålen.

Placera bladen så att de inte rör vid varandra på en torkugnsbricka eller på ett bakplåtspapper och på en plåt om du använder vanlig ugn. Torka ca 24h på ca 50 grader i torkugn, eller ca 40min på 125grader i vanlig ugn med ugnsluckan lite öppen (om vanlig ugn: håll koll så de inte bränns vid).

– Peace out –

Du kanske gillar
Hälsa