Rawfoodmannen

Recept: Raw Food Chokladpraliner

Perfekt chokladpralin till julen. Mörk choklad, nötig mandelsmör och lite smakbett av dadeln.

CHOKLADPRALINER (ca 30 st)
1dl kakaosmör
3/4 dl raw kakao
Stor nypa vanilj
Ca 30 dadlar (inte medjooldadlar, utan de mindre dadlarna som kommer i askar i matvarubutiken)
Ca 3 msk mandelsmör
Ca 20 mandlar
5-7 plommonGör så här:
Grovhacka mandeln.
Mixa plommonen slätt i en matberedare. Du får skrapa ner plommonen några gånger från kanten av matberedaren och köra flera gånger.
Blanda mandelsmöret, hackade mandeln och plommonen till en kräm.

Smält kakaosmöret (låt det dock inte komma över 43grader).
Blanda i kakaon i smöret. Låt blandningen svalna något, så att den blir lite krämigare och inte rinnig.
Kärna ur dadlarna.
Lägg i en klick kräm i varje dadel.
Platta till dadeln.
Doppa den i chokladen.
Lägg på ett avklippt bakplåtspapper i en förvaringslåda (gärna fin chokladask).
Ställ in i frys över natt.
Förvara pralinerna i asken i ett matskåp
Tips: jag har hört att man kan tillsätta lite cashewsmör och en aning mandeldryck för att få lite mer mjölkchokladsmak. Jag har ej testat utan håller mig till den mörkare chokladsmaken.
– Peace out –

 

Du kanske gillar
Hälsa