Bang's Blogg

Det gick liksom ganska så bra... Foto: Bang Engström

Fredagsmys med personbästa-bästa

Vilken härlig inledning av helgen. Innan jag skulle på 60-års fest blev det ett kortare löppass med en vän. Vi skulle egentligen cyklat men sopan fick torsk på batteri på sin motorcykel på vägen hem så det blev löpning istället.

I normala fall brukar jag träna löpning ganska många gånger i veckan. Den senaste tiden har halsen spökat så jag har varit tvungen att minska på passen. I dag var det en bra dag att springa på. Lite kyligt men ändå helt okej. Vi började med elljusslingan i Västerhaninge i något som jag skulle kalla dödstempo. Min snabbe vän är nämligen ganska så mycket vassare än mig på att kuta så jag fick glatt hålla käft och Öka!

Efter halva turen kändes kroppen tung men tempot ändå helt okej. Min polare som i varje backe psykade mig genom att rusha först upp för att sedan springa ner och sedan ikapp mig. Sjukt jobbigt att vara med om. Speciellt när man inte har något att sätta emot. Sista biten av slingan sa jag att han kunde kötta sig i mål vilket han också gjorde. Själv försökte jag med en tempoökning men min gamla kropp pallade inte.

Med lungorna i munnen spranga jag i mål och stoppade klockan. Munnen smakade blod och jag hostade lite lätt i den svala kvällsluften. Jag titta ner på min klocka som visade på personbästa. Najz!

Totalt sett så kändes det inte så jobbigt. Kroppen hängde med bra även om det var lite jobbigt. Nu fick jag lite blodad tand och ska försöka ge mig ut en runda till i veckan. Mina Type A6 från Saucony fungerade väldigt bra även på grusväg vilket är bra att veta för framtiden. Nu blir det fullt ös medvetslös. En 60-åring skall firas.

Jalla!

 

Du kanske gillar
Hälsa