Adidas Ace 16 Purecontrol – Snörlös revolution fotbollen väntat på

Fotbolls-EM närmar sig med stormsteg och redan nu börjar årets heta skomodeller att dyka upp på hyllorna. 

Adidas som nu kommer med Ace 16 purecontrol är en snörfri fotbollssko med närmare bollkontakt jämfört med traditionella fotbollsskor med snören. Tillsammans med låg vikt (Sprintframe) och Purecut som fixerar foten i skon ger Ace 16 dig kontrollen du behöver i skarpt läge.

Adidas Ace 16 pure control finns i olika utföranden beroende på vilket underlag man spelar på.

Adidas Ace 16+ Purecontrol Primknit FG (firm ground)
Pris: 2.999kr

Se även Ace 16 MESSI och Ace 16 X

Adidas ACE 16+ PURECONTROL PRIMEKNIT FIRM GROUND

Adidas ACE 16+ PURECONTROL PRIMEKNIT FIRM GROUND

 

 

TEST: WILSON Smartcore – Prisvärd vardagsboll

Jag vill egentligen inte erkänna det, men jag är en sådan där golfspelare som nästan alltid går all-in på banan. En vild spelartyp som skördar bollar. Många bollar.
Värmen har kommit tillbaka och med den frodas gräset just nu runt om vid Stockholms golfbanor. Jo, jag spelar golf också. Eller jag försöker i alla fall. Ny säsong kräver nya bollar. Eftersom jag är den spelartyp som jag precis beskrivit så kan jag ibland spela bort upp emot en boll per hål så blir det till att köpa prisvärda bollar för min del. I början spelade jag med Nike’s Power Distans Soft. Efter den säsongen gapade min plånbok tom och jag började då att köra på Wilson Smartcore istället. I började hade jag Wilson Smartcore som träningsbollar. Sedan kom en ny version av dessa som jag upplevde som ”Bättre” än den tidigare varianten så jag provade några rundor med den nya bollen. Jag kan inte direkt säga att den är som Pro V1 eller andra matchbollar jag spelat med men trots att det är en distansboll så är den ganska så mjuk i alla fall. Närspel med drop-stop inspel går men visst, den är ju inte som dyrare bollar vid närspel. Å andra sidan så fick jag kassera Pro V1 allt som oftast efter 9 hål då skalet var slitet.
Nåväl. Bollen från Wilson tycker jag som sagt är en helt hygglig vardagsboll för träning och sällskapspel. Bollen har en fin bollbana vid utslag och greppar bra vid närspel och upplevs inte som hal vid lobb-slag. I blåsiga förhållanden går bollen skapligt bra utan att vika av för mycket. Vankas det tävling väljer jag andra alternativ men den är som sagt perfekt som vardagsboll, träningsboll och kostar väldigt lite!
Wilson Smartcore
Pris: 99kr
(ord. 249kr)
Betyg: 3/5 (Bra)
Plus:
– Priset
– Bra bollbana
– Trevlig utslagsboll
– Bra hållbarhet
Minus:
– Känslan vid närspelet kunde vara bättre

 

Kategori

Bike Fails – Ibland gör det ont att cykla

Äntligen tisdag och kvällen ser ut att bli riktigt fin för oss som ska nöta ett pass i sadeln. 

För att inte glömma bort vad som faktiskt kan hända när vi ger oss ut i skogen med två hjul och en frigolitbit på skallen så kommer en ”skön” reminder på hur det har sett ut och kan se ut för dig om man släpper fokus en minsta lilla sekund.

 

 

 

Kategori
Annons

Nike Air Max Thea – Blått är flott

För er som inte kan få nog av den omåttligt populära modellen Air Max Thea så kommer den nu även i en mörkblå variant.

Nike Air Max Thea tog sneakersälskarna med storm när den började ta mark i Stockholm. Den något moderna skon är en skön mix mellan gammalt och nytt som  bildar en sneaker med rena linjer som fungerar lika bra på stan, på jobbet eller i gymmet.

Nu finns den alltså i en vit/mörkblå variant för er som kanske funderar på att panga hem ett par nya färgade skor till sommarens äventyr.

Nike Air Max Thea
Pris: 1.199kr (Stadium)

  • Stl. 36-40
  • Stötdämpande Phylon-mellansula
  • Ovandel i mesh och syntet
  • Synlig Max Air-enhet i hälen
Nike Air Max Thea

Nike Air Max Thea – den är blå, men väldigt dark blue som färgen heter.

Fixa 1×11 utan XD – SRAM NX är här

Just nu råder det standard-kaos i cykelvärlden. Tillverkarna utvecklar egna lösningar som ska få oss att prestera bättre. I och med detta finns det också en uppsjö med olika lösningar och egna standarder som tillverkarna försöker nå ut till konsumenterna med att just deras lösning är svaret på våra frågor. Frågan är behöver vi alla nya påhitt?

När SRAM började skeppa ut deras 1×11 blev det snabbt det nya heta och många stigcyklister fastnade direkt på tänket. För oss som fortfarande satt fast i 2×10 började vi snabbt att konvertera våra cyklar till 1×10 och en del då med stor kaka baktill för att halft få vara med på tåget. SRAM är inte dumma utan gjorde precis som när man rullade ut sin XX1-grupp med wide/narrow-klinga en body som enbart passar deras 1×11-kassetter från GX och uppåt.

Nu ser marknaden lite annorlunda ut och SRAM har därmed också kommit ut med ytterligare en grupp som heter NX för att kunna tillmötesgå kunder som vill konverta till 1×11 utan att behöva söka efter ett hjulpar med XD-fattning vilket är ganska svårt men också dyrt i många fall. Så för inte en allt för dyr slant kan fler nu få tillgång till 1×11 till en skäligt pris men på bekostnad av vikt.

SRAM PG1130
Vikt: 538g
Material: Stål

SRAM PG 11-speed Cassette PowerGlide PG-1130 11-42T – 11-speed

SRAM PG 11-speed Cassette PowerGlide PG-1130 11-42T – 11-speed

Kategori

TEST: OCCANO C5W – Uppgraderad, förfinad och prisvärd citycykel

Cykelmärket OCCANO som säljs av Stadium har nu fått ordentlig snurr på sin cykelförsäljning samtidigt som OCCANO också sett över sitt utbud inför 2016. I sortimentet i år ser vi bland annat mer stigcyklar och mindre av landsvägsmodellerna. En modell som har hängt med sedan starten är OCCANO’s citycykel som i år fått namnet C5W 28.

Som många av er redan märkt så axlar Stadium upp i cykelvärlden och har för i år även gått in som sponsor åt Vätternrundan och är sedan tidigare sponsor till både Cykelvasan och Vasaloppet. Detta är också något som smittat av sig på utbudet i butikerna när det kommer till cykel. Stadium säljer bra med cyklar och i år har man lagt lite extra krut inom mountainbikesegmentet hos det egna märket OCCANO som även i år får en förfinad och uppdaterad citycykel.

OCCANO C5W

Shimano Nexus 3.vxl hos OCCANO C5W. Bild: Bang Engström

OCCANO C5W som hos många även är kallad damcykel har några bra uppgraderingar från tidigare modeller. OCCANO har inte enbart plockat bort det som kanske inte var 100% och adderat nya lösningar som förhoppningsvis ska ge ett bättre helhetsintryck. Några av nyheterna som vi kan se med årets modell är bland annat att OCCANO valt att placera cykelns ramnummer på sidan av sadelsöret istället för som innan under vevlagerhuset. En annan bra uppgradering är framlampan samt baklampan och cykelns däck som nu inte bara greppar bättre men känns betydligt bättre att cykla på än modellerna innan plastdäck. En annan detalj som saknas på årets modell är det förmonterade låset. Trist att inte få med det när den varit standard tidigare år.

En annan försämring är också sidoreflexerna som inte alls finns med i år förutom en ynka orange plastbit på bakhjulet. Hos en tidigare modell fanns det reflex stripe på däcksidorna vilket var bra då det inte kan försvinna lika enkelt som en ekerreflex.

I övrigt är mycket sig likt från i fjol även om årets modell som OCCANO valt att döpa till C5W nu även finns i både storlek 47 och 51 i andra färger än svart. I början när citycykeln från OCCANO rullades ut var utbudet av färger betydligt större än dagens två färger som är vit eller svart. Om vi bortser från svart som visserligen funkar men som jag själv tycker kanske blir roligare med lite färg så kommer man inte ifrån att körkomforten blivit betydligt bättre med årets val av däck. I övrigt känner man igen sig i den något smått oroliga cockpit som C5W har vilket duger lagom om man ska cykla till tågstationen eller köpa tre liter mellanmjölk en drive från bostaden.

OCCANO C5W

Bekvämt vridväxelreglae med tydlig display. Bild: Bang Engström

OCCANO C5W

3-växlade växelsystemet Nexus från Shimano.

Om man ser till konkurrenterna så var OCCANO C316 i stort sett ensam på tronen när det kom till mest cykel för pengarna men årets modell har andra kommit ikapp. Speciellt nu när C5W saknar lås så finns det i dag en rad alternativ som matchar utrustningsnivån hos C5W utan att direkt se för tråkiga ut.

Sammanfattning:
OCCANO C5W är en riktigt trevlig citycykel till ett bra pris. Körkomforten är i regel god och med årets uppgraderingar av bland annat däck och belysning känns den mer som en premium cykel i sitt segment mot innan. En tråkig nyhet är att det förmonterade låset försvunnit samt att den obekväma sadeln fortfarande finns kvar. Cykeln har tre växlar som gör sitt jobb bra och kräver lite underhåll. Överlag är OCCANO C5W fortfarande en mycket prisvärd cykel, speciellt om man är medlem i Stadium’s kundklubb. Nästa år önskar vi oss tre färger och låset tillbaka, får vi det OCCANO?

OCCANO C5W

Fotbroms bak och V-broms fram. Funktionellt och lättservat.

OCCANO C5W
Pris: 3.499kr (2.999kr/medlemspris)
Betyg: 3+/5 (Bra produkt)

Plus:
– Bättre lampor
– Bekväm geometri
– Priset
– Bra grundutrustad

Minus:
– Saknar lås
– Obekväm sadel
– Dåligt med sidoreflexer

Occano c5w

Occano c5w

 

Kategori
Annons

Årets mest hypade pryl – Morgan Blue chain keeper

En av årets hetaste prylar är förutom färgglada skoöverdrag/oversock’s något som är väldigt enkel, billig och är lösningen på mångas bekymmer. Lösningen heter chain keeper och Morgan Blue’s säljer som glass i solsken.

När vi summerar cykelåret 2016 kommer vi nog minnas en del av köpen vi gjort. En av mina mest ihågkomna produkter är Morgan blue’s chain keeper. En superenkel produkt som gör livet enklare när du bland annat ska tvätta cykeln eller transportera den. För 65kr får du en plastbit och två delar i metall. Simpel, funktionell och väldigt bra pris. För egen del fick jag upp ögonen för denna pryl efter att ha sett en video med en mekaniker som tvättar en cykel och använder sig av denna manick. Tillsammans med det otroligt smidiga cykelstället från Feedback kände jag att jag även var tvungen att panga hem en sådan också då familjens badkar nu börjat tröttna på mig…
Så nu har jag allt för att tvätta cykeln som ett proffs.

Har du köpt din än?

Morgan Blue Chain keeper
Pris: 65kr
(Wiggle)

Feedback Sports Sprint Bike Repair Station
Pris: 3.140kr
(Merlin cycles)

Morgan Blue Chain Keeper

Tre delar – det är allt som behövs. Morgan Blue chain kepper. Tack för kaffet! Bild: Bang Engström

Kategori

Favorit i repris – White Lightning Clean Ride

Äntligen fick jag lov att köpa ny smörjningsmedel till kedjan. Denna gång blev det en favorit i repris. Clean ride.

Nu när det är lite bättre väder ute så var det dags att införskaffa sig sig lite nya cykelvårdsprylar. En av sakerna som jag var tvungen att komplettera med var bland annat smörjmedel till kedjan, lite avfettning och kedjerengöring. Efter att ha botaniserat lite på nyare och kanske mer miljövänliga alternativ så föll ändå valet på tre klassiker. MUC-OFF bike clean, Citrus chain degreaser och White lightnings Clean ride. Oljan jag har nu från Finish Line är inte speciellt snäll mot kassett och kedja då den drar åt sig ganska mycket skit på kort tid. Så nu är det slut med det hoppas jag.

Vad kör ni med för underhållsprodukter?

White Lightning – Clean Ride

Muc-Off – Bike cleaner

Weldtite – DirtWash Citrus degreaser chain cleaner

MUC-Off Bike Cleaner

MUC-Off Bike Cleaner

White Lightning Clean Ride

Har du inte testat? Do it.

Kategori

Världens grymmaste strumpor – Rapha’s Pro Team

Mitt under rådande cykelsäsong var det dags att komplettera med strumpor. Tydligen ska jag köra Vätternrundan i år vilket jag fick reda på för någon vecka sedan. Eftersom jag inte har milen i benen så vad är då bättre att kitta upp sig på lite nya strumpor så jag kan vara snygg i alla fall.

När det kommer till cykelstrumpor så finns det strumpor och så finns Rapha’s. Deras nya Pro Team är kanske inte lika vass som modellen innan men den nya är bannemej inte illa heller. Grym passform, lätt, luftig och brutalt stilren. Den finns i tre olika längder, newbie (short), Fast (regular) och Super-Pro (Extra long). Eftersom jag inte är speciellt Pro blev det tre par ”Fast” denna gång.

Strumporna går loss på 170kr/st och det är väl värt pengarna.

Rapha Pro Team Sock
Pris: 170kr/st

PRO TEAM SOCKS - REGULAR

Världens grymmaste strumpor – Rapha’s Pro Team

Kategori
Annons

10 saker du kommer se när du cyklar i Stockholm

Nu när cykelbanorna börjar torkar upp och gruset sopas undan börjar allt fler och fler bruka cykeln till vardags. När man sitter på cykeln och susar genom staden får man se ett och annat. Här kommer tio bevis för att just du befinner dig kring Stockholm cykelstråk.

1, Utsmyckade cyklar
När man passerar delar av Kungsholmen och Södermalm ser man dessa utsmyckade cyklar lite överallt. Utsmyckade med plastblommor och gröna blad. Speciellt i trakterna kring SOFO är dessa vanliga.

Fint, gulligt fult? Att sätta personlig prägel på sin cykel blir allt mer populärt.

Fint, gulligt fult? Att sätta personlig prägel på sin cykel blir allt mer populärt.

2, Hund i korg
Det förekommer säkert på fler ställen än i Stockholm. Men i slutet av maj och början an juni är det högsäsong för djur-i-korg. Väldigt vanligt kring Götgatsbacken och Östermalm. Finns det hjälmar för djur?

3, Ninjapendlare
I Stockholm finns det gott om Ninjapendlare som med livet som insats trotsar trafikljus och skall alltid vara först någonstans. Oavsett om det är till nästa trafikljus eller upp för en backe. Flerväxlad hybrid är ofta redskapet de använder sig av. Se upp!

Ninjapendlare

Pjuh! Vi hängde av hen!

4, Dryga hjulsugare
I Stockholm finns det många backar. Speciellt in och ut mot stan. Precis när man minst behöver det får man någon på hjul. Tittar man bakåt är det ofta en andfådd medelålders man i lycra som suger på ens hjul.  Som innebandyspelande konsult berättar hen gärna om sina äventyr till och från arbete på fikarasten. Hjulsugaren vill gärna framstå som äventyrlig bland kollegorna.

DSC03051

5, MEKITS – Handväska-träningsbag-prata-i-mobilen 
Inget samtal är för oviktigt att ta när man ska till in till stan på sin cykel. Med både handväska, träningsbag på styret och mobil i näven rullar dessa ekipage fram på stadens gator i sin egna takt. Gärna i mitten och överallt på cykelbanan. Samtalsämnen kan vara allt från vilket läppglans som är bäst eller varför det blev ”helt Crrrazy” i helgen.

6, HållKäften-cyklisterna
När man står där vid trafikljuset och väntar på grönt kommer den där HållKäften-cyklisten. På en välputsad cykel utan skavanker, välkapade vajrar och effektmätare från SRM. HållKäften-cyklister stannar för övrigt aldrig för rött typ. De kan alla trafikljusens intervaller och har alltid grön våg. Det är ingen idé ens att försöka smita innan det slår om till grönt eller dra på järnet upp för en backe. HållKäften-cyklisten glider om dig oavsett dina moves och sedan får man slicka sina sår hel vägen hem. Med sina välmatchande klädkit och spegelreflexlinser i glasögonen är det bara att ge upp KOM-försöken på din väg. Du-har-inte-en-chans.

Mycket ska till om man ska rå på HållKäften-cyklisterna. Det slutar ofta med att man får slicka sin sår ensam på sin väg

Mycket ska till om man ska rå på HållKäften-cyklisterna. Det slutar ofta med att man får slicka sin sår ensam på sin väg

7, Latte-cyklisterna
Att cyklister gillar kaffe är knappast någon hemlighet. Däremot att dricka morgonkaffet på sin cykeln in mot stan. Snacka om multitasking.

8, Cargo bikes
Antalen lådcyklar, cargo bikes och cyklar med lastflask har nog aldrig varit så många som nu. Cykeln fungerar för många som ett alternativ till bil om man bor i innerstaden och även flera cykelbud använder sig av cyklar med lastutrymme. Så cykel med låda är ingen nytt, inte i Stockholm.

IMG_3186

9, Segment
Bli inte rädd om någon susar om dig på en raksträcka utanför tullarna. Det är säkert bara ett segment på Strava som ska putsas. Strava-hets på morgoncyklingen. Väldigt vanligt.

10, Tänk på frisyren!
För många är det otänktbart att cykla i Stockholm utan hjälm. För andra mer en självklarhet. Frisyren måste ju hålla ända in till stan. Head first?

IMG_3179

Kategori

TEST: Robust tuffing med mjukt skal – Victorinox I.N.O.X. Paracord

Äventyrsklockor som ska hålla i vått och torrt men som också inte gör bort sig en dag på jobbet växer nu i popularitet. Att kunna kombinera vardagliga äventyr med vardagens puls ställer krav på produkterna. Håller Victorinox I.N.O.X. Paracord för trycket?

Klockan från Victorinox blänker fint i solen när jag packade upp den för ett tag sedan. Klockan som kommer i en hårdskalsväska tillsammans med ett repskydd och ett extra armband väger en del. Ingen leksaksklocka med andra ord. Urtavlan hos Victorinox I.N.O.X. Paracord är tillverkat i reptåligt saffirglas och klockans urtavla är lagom stor för att vara tydlig. Utöver datumvisare har klockan en självlysande urtavla så du kan se tiden en stund i mörkret också. Det förmonterade armbandet är tillverkat i texil (paracord) men det medföljer som sagt ett i gummi också med tradionell låsning.

Victorinox I.N.O.X. Paracord review

Victorinox I.N.O.X. Paracord i sin coola väska i hårdplast. Bild: Bang Engström

Klockans vikt som vi var inne på tidigare bygger mycket på att produkten är extremt hållbar och klarar mycket påfrestningar samtidigt som den är vattentät ner till 200m. Du kan alltså simma med den, tappa den från 10 meter och till och med låta en stor bil köra över den om man nu skulle vilja det.
Självklart vägde jag klockan som landade på 143 gram vilket är tre gram mer än det tillverkaren uppger. Klockan är också mycket mer än en bad ass solid detalj på handleden. Det medföljande armbandet är nämligen tillverkat i ett speciellt material som kan användas för olika ändamål och som vanligtvis brukar användas till bland annat fallskärmar. Textilarmbandet på Victorinox I.N.O.X. Paracord är nämligen av Paracord typ vilket innebär att det som ser ut som ett snöre men är egentligen en sammanflätad sträng av flera trådar på insidan. Trådar du kan använda för att bygga flottar, nyttja som fiskelina eller varför inte använda som grunden till en brasa. Linan fixar hela 250kg. Hur ballt är inte det?

Överlag presterar klockan mycket väl och funktionen med att ställa om datum och tid sker mycket enkelt på sidan av klockan. Den röda sekundvisaren är bara en av många detaljer som gör klockan så unik och ger det där lilla extra-känslan av kvalité och detaljer man kanske är vana att få hos klockor för det tredubbla priset. För tuffa utmaningar men lika väl för vardagliga äventyr med Victorinox I.N.O.X. Paracord på handleden vet du i alla fall att det inte hänger på klockan.

Sammanfattning:
Victorinox I.N.O.X. Paracord är en riktig trevlig vardagsklocka som gärna följer med på äventyr. Urtavlans storlek på 43mm gör att den känns lagom stor utan att vara i vägen. Det mycket reptåliga saffirglaset som dels är extrabehandlat för att kunna stå pall för tuffa tag samt hämmar också ljusreflektionerna som kan uppstå vid användning. Klockans inbyggda ”överlevnadkit” kan nyttjas till en rad olika saker och med 200 meter i vattentäthet klarar den även blöta utmaningar. Armbandet torkar också upp ganska snabbt efter att det fått bada.

Victorinox I.N.O.X. Paracord
Pris:
6.790kr
Betyg: 4+/5 (mycket bra)

Plus
– Funktionell
– Bra reptålighet
– Medföljande tillbehör
– Vattentät
– Finns i flera färger

Minus
– Ingenstans att göra av det överflödiga nylonbanden på undersidan

Victorinox I.N.O.X. Paracord

Victorinox I.N.O.X. Paracord i sin rätta miljö. Bild: Bang Engström

 

Kategori

Sommarens badmode från IVYREVEL – CITY HEAT

För att komplettera ready-to-wear kollektionen så lanserar Ivyrevel City Heat – den ultimata destinationen för en Revelista.

Med dyrbara material, visuella detaljer och prints är kollektionen skapad i unik Ivyrevel-anda. Badkläderna är designade med fokus på passform, t ex anpassningsbara knytsidor och draperade underdelar, vilket ger plaggen en smickrande silhuett.

City Heat innehåller även kaftaner och kimonos, plagg som är oerhört viktiga för sommargarderoben. Plaggen är skapade i fin broderad spets och fil coupé tyger – och passar perfekt när man går från stranden till baren.

Plaggen kostar mellan 250 och 850 SEK och finns till försäljning på IvyRevel.com

Bikini från Ivyrevel

Sjukt läcker bikini med snygga detaljer.

Ivyrevel City Heat

Några av nyheterna som finns ute nu.

Kategori
Annons

Spångest och OTB-fest när årets Spångmaster avgjordes

I kväll har årets upplaga av Spångmaster gått av stapel. En lekfull tävling på blodigaste allvar på en stig någonstans i förorten. 

Det har rejsats i kväll. Spångpang i förorten helt enkelt. Upplägget är mycket enkelt. Hitta en överjävlig spång. Addera lite lera på brädorna och kötta den fram och tillbaka på snabbast tid. Det var det jag gjorde i kväll. Roligt var det också. Själva banan är runt 70 meter och består av leriga dödshål, vidriga rötter och knasiga spänger som lutar, svajar och svänger och har sig. Själva spångsektionen börjar med en 90-gradare från ett rotigt lerhål. Sedan blir det två svängar till innan nästa lerbad ska avverkas. Efter det blir det dags för en sväng å sedan panga tillbaka. Roligt, tokigt och man måste ha bra fokus hela vägen.

För egen del slutade kvällen på pallen efter ett första heat som var mer eller mindre bedrövligt. Smalast däck och minst möster hade jag också av alla som fanns på plats denna svala vårkväll. Med mina 1.95″ S-Works Fast Track fick jag några släpp på spången på första åket men ryckte upp mig ordentligt det andra. Kul event helt enkelt.

SPÅNGMASTER 2016
Top 3
1, Eric Ö
2, Johannes K
3, Bang E

Fler bilder finns här: BILDBOMB Spångmaster 2016

Cykla i stockholm

Nu är det inte långt till start. Cyklisterna gör sig redo…

Spång

Halt och utmanande. Spången skördade sina offer i kväll.

Sörmlandsleden

Härligt med publik, speaker och soundsystem. Det är man inte bortskämd med.

Cycle in sweden

Kvällens segrare. Grattis Eric.

Kategori

Mixa och matcha din TomTom med säsongens nya armband

Nu kommer TomTom med sommarens heta armband till er som använder träningsklockor från TomTom.

Piffa upp din träningsklocka med sommarens heta armband till din TomTom. Armbanden finns både till den nya och den gamla generationens klockor samt både i den större samt mindre storleken för dagens klockor med pulsmätning via handleden. Vilken blir din favorit?

Mer info: TomTom

Nya färgglada armband från TomTom

Nya färgglada armband från TomTom

Kategori

Japanska Kickass mammor på cykel

Brukar du ta cykeln till affären? Brukar du välja en praktisk cykel med förvaringsmöjligheter som varukorg? Den kanske råkar ha barnstol monterad? Bra. 

Spana in dessa två kickass mammor från Japan gör för att panga hem dagens deal från mataffären…
Jisses, vilket åk!

 

 

Kategori
Annons

Dansk precision ska ge effekt åt folket – ZWATT

I Danmark pågår just nu finslipningen av vad som kan bli det nya svarta inom effektmätare. Det danska företaget Sensitivus håller nämligen på att utveckla en otroligt smart lösning för att kunna mäta din effekt när du cyklar.

Det danska projektet som nu befinner sig i testfasen kommer inom kort att bredda och utöka sin testfas för att kunna säkerställa kvalitén i sina mätvärden. I dagsläget utvecklar företaget två typer av effektmätare som kan mäta effekten från vänster ben samt ett där data samlas in från båda benen. Det råder ingen tvivel om att marknaden för effektmätare blivit större nu när fler aktörer och mätsätt kommit ut till konsumenterna. I vilken form/slutprodukt Sensitivus mätare kommer att finnas tillgängliga i återstår att se. Min gissning är att det blir en vevarm man byter ut samt en mätare som man kan fästa i vevpartiet.

För er som är intresserade av att följa utvecklingen finns vidare information här: Sensitivus.com

Spana in vad som händer när Sensitivus använder konkurrerande effektmätare på en pumptrack…

ZWATT power meter

ZWATT power meter fastnade på bild under en tävling. Spana in den röda vevarmen…sweet!

Kategori

Danny MacAskill har varit ute och cyklat igen

Nu har den där Danny MacAskill varit i farten igen. Denna gång bjuds vi på fin-fin streetåkning uppblandat med feta lok och skön klippning. 

Spana in Muc-Off – Danny MacAskill // Aviemore Spring

Jösses, vad han kan cykla!

Kategori

Bombsäkra lättviktshjul från Novatec – Jetfly HD

Nu kommer räddningen för cyklister som behöver starka och snygga hjul. Novatec Jetfly HD. Bombsäkra hjul för cyklister som söker extra tåliga landsvägshjul.

För dig som gillar att panga asfalt men som måste lämna in hjulen på rikting och service stup i kvarten bör kika på dessa sköningar från Novatec. Det är precis samma hjul som Jetfly fast med fyra extra ekrar i både fram och bakhjul. HD står för ”Heavy Duty” vilket signalerar att det är ett hjul som tål lite mer.

Så nu kan du få extra styvhet och hållbarhet utan att behöva tumma på design mot motionen. Maskinkullager gör hjulen nästan underhållsfria och rullar mycket lätt, precis så som man vill ha det. Novatec Jetfly HD säljes som ett hjulset med fram- och bakhjul. Vikten ligger strax över 1500g och kommer endast för kanttrådsdäck.

Maxvikt: 120kg
Fälgmaterial: Alloy Fälghöjd: 32mm
Fälgbredd: 21,5mm
Antal ekrar F/B: 24/28
Ekertyp: Sapim Laser double butted
Nav: J Hook med japanska maskinkullager
Frihjulsbody: Shimano/SRAM 8/9/10/11 delad *Campabody finns som tillval
Hjulvikt F/B: 666g/853g (1519g totalt +/-5%
Vikt anges exkl. snabbkopplingar och fälgband)
Snabbkopplingar och fälgband ingår

Novatec Jetfly HD
Pris: 4.195 kr

Novatec jetfly HD

Novatec jetfly HD – hjul för tuffa tag på vägarna. Bild: Novatec

Kategori
Annons

Rapha Pro Team Flyweight – snabba glasögon med knivskarp optik

Nu utökar Rapha med ytterligare en modell i glasögonsegmentet. Denna gång är det snabbt och sportigt som gäller. Rapha Pro Team Flyweight är här.

För 1600kr får  du extra mycket UV-skydd (UV400) och optik från Carl Zeiss. Utöver att bågarna är tillverkade av slitstarkt material är även denna modell ramlös. Det går att justera passformen samt byta lins beroende på omständigheterna. Rapha Pro Team Flyweight är inte bara snabba utan är också lätta. Under 25g får man räkna med att ett par väger.

Bågen finns i tre färger och det finns fem linsalternativ att välja på.

Rapha Pro Team Flyweight

Rapha Pro Team Flyweight

Rapha Pro Team Flyweight

Snygga och snabba eller vad säger ni?

Passa på att klicka hem ett par innan sommarens hetaste cykelnyhet tar slut. Nästa leverans väntas i juni.

Rapha.cc
Rapha Pro Team Flyweight
Pris: 1.600kr
Extra lins: 1.000 *fem alternativ

 

Kategori

Sneak peek SOC AW/16/17

Träningsmärket SOC som säljs av Stadium kommer till hösten med en rad spännande nyheter och en del uppdateringar av gamla. En riktigt intressant nyhet är SOC’s nya Yoga-inspirerande kollektion som går i ljusa toner och tillverkade i funktionsmaterial.

Träningsmärken SOC som säljs av Stadium kommer till hösten med en rad spännande produkter. En av alla nyheterna är deras dressade Yoga-kollektion i funktionsmaterial samt en rad nya intressanta indoorskor och väskor. En nyhet som redan nu finns i butik är deras kompressionsstrumpa som blivit tunnare i skaftet men som fått behålla samma fina stomme i fotdelen. SOC’s kompressionsstrumpa är höger/vänster-stickad och ger en fin åtsittande känsla samt finns i en uppsjö med färger vilket är bra om man gillar att matcha träningsplagg.

Se fler av nyheterna nedan.
En del finns redan ute nu i butik – Stadium.se

SOC från Stadium

Träningsshorts i funktionsmaterial och riktigt fin färgsättning. Bild: Bang Engström

SOC från Stadium

Robust träningsbag/ryggsäck med många fack och kan bäras på olika sätt.

SOC från Stadium

Big is better? Tydliga budskap på plaggen i höst.

SOC från Stadium

Supersnygga Yoga/fitnessbyxan från SOC.

SOC från Stadium

Snygga träningsunderkläder från SOC som passar extra bra till tights när man inte vill att kanterna ska synas.

SOC från Stadium

Mönstrad överdel i funktionsmaterial.

SOC från Stadium

Korta shorts som går att använda utan underkläder för den som vågar.

SOC Från Stadium

Snabba shorts för den som gillar rörelsefrihet. Perfekt att matcha upp med tights under.

SOC från Stadium

SOC fortsätter att droppa plagg för intensiva träningspass som crossfit. Svart, rått och snyggt!

SOC från Stadium

Nya färger på den redan populära lättvikts sneakern från SOC.

Indoorsko från SOC

Till hösten kommer SOC med nya indoorskor som bland annat kan användas till innebandy.

SOC från Stadium

Utöver balla träningskläder kommer även en rad snygga tränings accessoarer som detta pannband med stor reflex och tydlig logo.

Kategori
Ladda mer innehåll